פרסום ראשון: יום לפני פקיעת חוק הגיוס, המדינה מבקשת היום (רביעי) מבג"ץ דחייה נוספת להשלמת חקיקה. מדובר בפעם ה-11 שהמדינה מבקשת דחייה בעניין הזה. עמדת שר הביטחון היא כי נדרשת ארכה בת 6 חודשים להשלמת הליך כולו.
בכוונת שר הביטחון בני גנץ להביא את הצעת החוק בפני הכנסת, לאחר אישור הממשלה - לא יאוחר מתום 3 חודשים מהיום. לצד זאת, תחל כבר בשבועות הקרובים עבודת הצוות הממשלתי, בהובלת מערכת הביטחון ובשיתוף משרד ראש הממשלה, לקביעת מתווה השירות החדש.
הדיון בהצעת החוק האמורה נדחה עד להשלמת דיוני הכנסת ביחס להעברת תקציב המדינה, ולאחר מכן עד להשלמת הליך אישורם של מספר דברי חקיקה דחופים, לרבות מספר הוראות שעה בחוקים שונים שעמדו לפקוע. נכון לשעה זו, כפי שנמסר ממשרד הביטחון, הצעת החוק צפויה לעלות לדיון במליאת הכנסת לאישור בקריאה ראשונה במהלך השבועיים הקרובים.
איתי בן חורין אחד העותרים מסר: "מצופה ממשלת השינוי שתעשה שינוי ותביא סוף סוף לחוק שירות הכולל את כל אזרחי ישראל מבלי לאפשר שחרור רק על בסיס פוליטי. כמו שיודעים לעבוד קשה ולהעביר תקציב או רוטציה, הייתה חצי שנה שבה ניתן היה לגבש חוק טוב למדינת ישראל. אנו מבקשים מבג"ץ שלא לאשר את הדחייה הנוספת".
חוק הגיוס בוטל ב-2017, ומאז מוארך פעם אחר פעם כיוון שהכנסת, בחסות המשברים הפוליטיים, לא הצליחה לחוקק חוק אחר שיסדיר את מעמדם של בני הישיבות. בתשובה לבג"ץ נכתב שהקריאה הראשונה תהיה בשבועיים הקרובים. אישור ממשלה תוך 3 חודשים, והשלמת החוק תוך חצי שנה.
חוק שירות ביטחון – תלמידי ישיבה הונח על שולחן הכנסת בחודש אוקטובר, וקבע את הסנקציות, היעדים ואת שיעור המתגייסים לצבא מקרב התלמידים. החוק קובע מכסות שייכנסו לתוקפן החל מעוד שנתיים וכן קיצוץ בתקציב הישיבות בכל שנה שבה לא יעמדו ביעדים שהוצבו.
הממשלה ביקשה אז שהחוק ייכנס לתוקף לאחר "תקופת הסתגלות" שתימשך כשנתיים, וקובעת יעדי גיוס לכל שנה – לשירות סדיר בצבא, לשירות לאומי-אזרחי וכן יעדים כוללים שעולים בהדרגה מידי שנה.