4 חודשים חלפו מאז הודיעה הפרקליטה הצבאית הראשית, אלוף יפעת תומר ירושלמי, כי חקירת היחידה לחקירות פנים של צה"ל לא הצליחה להגיע לאף ממצא באשר לנסיבות מותו של הקצין בן ה-24 בכלא הצבאי. לאור כך מועבר התיק לבחינת צוות ייעודי של משטרת ישראל. להוריו של הקצין בטן מלאה על התנהלות צה"ל, כמעט שנה לאחר מותו של בנם, והם סבורים כי העברת התיק למשטרה – אינו אלא ניסיון ציני להציג חקירה מקצועית ורצינית.
בקרב משפחתו של ת' נאחזו ברסיסי תקווה כי הערפל סביב תעלומת מותו הטראגי של בנם יתפוגג. אך באחרונה הבהירה ירושלמי במענה לעו"ד אפרת נחמני בר ושרון זגגי פנחס, המלוות של המשפחה השכולה כי עבודת הצוות המשטרתי"צופה פני עתיד", כלומר, אין למשטרה מנדט לבחון ליקויים בחקירה ולנסות לתקנן. הם הביעו כעסם מול נציגי צה"ל על המסר הקבוע כי ממצאי החקירה אינם מצביעים על חשד לביצוע עבירה פלילית שהביאה למותו בנם. לטענתם, כל עוד נסיבות המוות אינן ידועות – לא ניתן לקבוע זאת.
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, כתבו הוריו את המכתב הבא, מכתב געגועים לבנם שלא מוכר כחלל צה״ל על אף שמת בכלא צבאי בעודו לובש מדים. "איזה הורים שכולים מגיעים ביום הזיכרון לחלקה אזרחית"?.
בני משפחתו של ת' הורשו באחרונה לצפות בשעות האחרונות של בנם כפי שתועדו במצלמות הכלא, כמו גם לעיין בחלק מאמירותיו בחקירות. אין להם פתרון לתעלומת המוות, אך ככל שהם מבינים מפיסות המידע שאספו, שבנם פעל מעודף מוטיבציה להגיע להישגים עבור היחידה וגם אם עשה טעויות בדרך לא היו בזדון. הם כועסים גם על כך שבאמ"ן לא מצאו אף ליקוי בהתנהלות המפקדים. "הם נמצאים באי ודאות מייסרת וכואבת שרק הולכת ומתעצמת מיום ליום, אבל לא מתכוונים לוותר עד שהאמת כולה תחשף", סיפרו בסביבתם.
הפרשה החלה בחודש ספטמבר 2020, לאחר חקירה של מצ"ח, הוגש נגד הקצין כתב אישום לבית הדין הצבאי מסיבות שאסורות בפרסום ושעליהן הוצא צו איסור פרסום. בלילה שבין 17-16 במאי נמצא הקצין בבסיס כליאה צבאי במרכז הארץ במצב רפואי קשה. הקצין פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, שם נקבע מותו והודעה נמסרה למשפחתו.
בצה"ל בחרו שלא להגיב על הדברים.