"נתניהו מסרב להגיע לתדרוך ביטחוני" ו"תדרוך סרק לאחר מעשה" אלו רק חלק מחילופי ההאשמות שצצו היום (ראשון) בין יש עתיד בראשות יאיר לפיד ובין הליכוד בראשות בנימין נתניהו על רקע הכרזת ישראל ולבנון על אישור ההסכם הימי בין שתי המדינות.
"מצד אחד ראש אופוזיציה חסר אחריות שמסרב לבוא לתדרוך ביטחוני-מדיני על ההסכם ההיסטורי שהוביל רה"מ לפיד ותומכת בו כל מערכת הבטחון, ומצד שני כבר שנה שהוא ושותפיו מהאופוזיציה מחרימים ומבזים את הכנסת ומסרבים להצביע לטובת אזרחי המדינה", טענו ביש עתיד כלפי נתניהו. "אופוזיציה למדינה בראשות ראש אופוזיציה שדואג רק לעצמו".
מצד אחד יו״ר אופוזיציה חסר אחריות שמסרב לבוא לתדרוך בטחוני מדיני על ההסכם ההיסטורי שהוביל רה״מ לפיד ותומכת בו כל מערכת הבטחון, ומצד שני כבר שנה שהוא ושותפיו מהאופ׳ מחרימים ומבזים את הכנסת ומסרבים להצביע לטובת אזרחי המדינה.
— יש עתיד (@YeshAtidParty) October 16, 2022
אופוזיציה למדינה בראשות יו״ר אופוזיציה שדואג רק לעצמו.
בליכוד התייחסו גם כן לתדרוך הביטחוני - והגדירו אותו כסרק: "מצד אחד לפיד מסרב להביא לאישור הכנסת את הסכם הכניעה שלו לנסראללה בטענה שהאופוזיציה לא מוצאת חן בעיניו, ומצד שני הוא מזמין את האופוזיציה לתדרוך סרק לאחר מעשה. ההתנהלות של לפיד היא לא דמוקרטית. אנו עומדים על כך שההסכם יובא לאישור הכנסת".
במקביל, אחרי שדיווחנו לראשונה בשבוע שעבר על תקרית ירי חריגה בגבול הימי עם לבנון, צבא לבנון טען היום כי כלי שיט חמושים של ישראל הפרו אתמול את הריבונות של לבנון כשחצו את המים הטריטוריאליים שלה מול ראס נקורה. לפי הדיווחים, אתמול בשעה 15:00 ספינת תותחים של חיל הים שהתה בפרק זמן של 10 דקות במרחק של כ-333 מטרים במים הטריטוריאליים.
צבא לבנון מסר כי לאחרונה בוצעו לא פחות מ-4 הפרות באזור, ובהן ספינות חמושות של חיל הים נכנסו למים הטריטוריאליים של לבנון במרחק של מאות מטרים. עוד נמסר כי הרשויות במדינה דנו בהפרות עם הכוח הבין-לאומי של האו"ם. בצה"ל הגיבו והכחישו את טענות צבא לבנון: "לא התבצעה חצייה של המים הטריטוריאליים בגבול לבנון".
הדיווח מגיע על רקע הכרזת שני הצדדים בשבוע שעבר על אישור ההסכם הימי בין שתי המדינות, ובהמשך לתקרית הירי החריג לעבר סירות דיג לבנונית שהתקרבה אל קו הגבול. אז, ספינות חיל הים ביצעו ירי אזהרה, ונבדק אם סירות הדיג נשלחו במכוון או שהיה מדובר בטעות.
הממשלה כאמור אישרה את עקרונות הסכם הגז עם לבנון ברוב גדול בשבוע שעבר. בין השאר נקבע כי ההסכם יונח על שולחן הכנסת, אולם חברי הכנסת לא יצביעו עליו, ובעוד פחות משבועיים יובא לאישור הממשלה. על אף עיתוי החתימה על ההסכם שנעשה בתקופת בחירות ונתפס כלא אידאלי, לפיד וגנץ התייחסו לנושא במסיבת עיתונאים והדגישו כי מדובר ב"חלון הזדמנויות".