ראש הממשלה יאיר לפיד, שר הביטחון בני גנץ ושרת האנרגיה קארין אלהרר כינסו הערב (רביעי) מסיבת עיתונאים לאחר שעקרונות הסכם הגז אושרו בממשלה. בפתח דבריו אמר לפיד: "זהו הישג כביר למדינת ישראל, לביטחונה ולכלכלתה. ההסכם הזה מרחיק את האפשרות של התלקחות צבאית מול חיזבאללה. ישראל לא חוששת מחיזבאללה, אך אם אפשר למנוע מלחמה - זו תפקידה של ממשלה אחראית". לפיד הודיע: "נחשוף פרטים על ההסכם בפני ועדת החוץ והביטחון", והזהיר: "התעמולה נגד ההסכם רעילה".
שר הביטחון גנץ הבהיר בדבריו שההסכם מקטין את השפעת איראן על לבנון: "על גבולנו הצפוני ניצב ארגון טרור רצחני, שנתמך על ידי איראן, ומחזיק בעשרות אלפי טילים. לא נאפשר התבססות איראנית והעברה של אמל"ח מתקדם לסוריה וללבנון". גנץ תקף בנאומו את ראש האופוזיציה: "נתניהו פוגע באינטרסים של ישראל עבור נזיד עדשים פוליטי". נתניהו הגיב: "מדובר בהסכם כניעה מביש של לפיד וגנץ לנסראללה. לבנון קיבלה 100%, ישראל קיבלה 0. זה הסכם כניעה של ראש ממשלת מעבר חלש וחובבני שנכנע לכל הדרישות של חיזבאללה".
בתשובה לשאלת חדשות 12 על דבריו של ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט, שאמר שההסכם "אינו ניצחון דיפלומטי", והוא נעשה "תוך שילוב אינטרסים פוליטיים מכל הצדדים", השיב לפיד: חברי נפתלי בנט ישב היום מולי בקבינט והצביע בעד עקרונות ההסכם והבאתו לממשלה. אחר כך בממשלה הצביע בעד הנחת ההסכם על שולחן הכנסת ולא הצבעה בכנסת, כי זה הדבר הנכון מבחינת החוק ומבחינת האחריות המוטלת עלינו. לא רציתי שזה יקרה בזמן בחירות - זה נפל עלינו בגלל שהבחירות הוקדמו".
עקרונות ההסכם הובאו תחילה לאישור הקבינט, השרה שקד נמנעה. לאחר מכן הובא הנוסח לאישור הממשלה - שם הוא עבר ברוב גדול כששקד מצביעה נגד והשר הנדל נמנע. מלשכת ראש הממשלה נמסר לאחר ההצבעה: "ההסכם ודברי ההסבר יונחו הערב בכנסת ויובאו לידיעת כל חברי הכנסת. בתום 14 יום יובא ההסכם לאישור הממשלה". במילים אחרות - הכנסת לא תצביע על ההסכם.
בכירי המערכת הביטחונית הבהירו בישיבת הקבינט שהתקיימה מוקדם יותר היום כי הסכם הגז עם לבנון לא טוב לחיזבאללה, כשראש המוסד הדגיש: "נסראללה לא היה חלק מהמשא ומתן". הרמטכ"ל אביב כוכבי הוסיף כי: "ההסכם לא נעשה בגלל איומי חיזבאללה", וראש השב"כ רונן בר אמר: "ההסכם מהווה סדק בין איראן לחיזבאללה וזה עיקר חשיבותו".
שקד תקפה את לפיד במהלך הישיבה: "אם נתניהו היה מביא את אותו הסכם שבועיים לפני בחירות ואתם הייתם אופוזיציה הייתם שורפים את המדינה. אם זה הסכם היסטורי אתם חייבים להביא אותו לכנסת, ממה אתם מפחדים?". השרה קארין אלהרר הגיבה: "זו אופוזיציה לא עניינית", ולפיד ענה: "הם לא הסכימו להעביר גם את המטרו והוויזות".
בפוסט בחשבון הפייסבוק שלה הסבירה שקד מדוע הצביעה נגד ההסכם, והודתה כי יש בהסכם יתרונות כלכליים, מדיניים ובטחונים, אולם לדבריה "היה צריך להגיע אליו בצורה אחרת". בהמשך עקצה את ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט כשכתבה: "אם הדבר היה תלוי רק בי - הייתי מטילה וטו על ההסכם הזה, כל עוד הוא לא מגיע להצבעה בכנסת ישראל". את לפיד האשימה שקד בשיקולים פוליטיים: "רצה להגיע להישג מדיני ולכן התפשר מול לבנון ונסראללה. רק היה חסר ג׳ינגל של יש עתיד ברקע".