עוד לפני רמדאן, ניתן למצוא הסתה פרועה לפיגועים בתקשורת וברשתות החברתיות הפלסטיניות, כמו גם בדרשות דתיות שקוראות: "הדרך להתמודד עם בני ישראל - הרגו אותם". פעם, דרשנים מסיתים אפשר היה לשמוע ולראות רק במסגד או לכל היותר בשידורי הטלוויזיה הפלסטינית. היום, מסרי הסתה שכוללים אימרות כמו "אם אחינו בגדה המערבית רוצים חופש, הם צריכים ללכת בדרכו של עודאי א תמימי (שהרג את סמלת נועה לזר) - בדרך פיגועי התאבדות והריגת הציונים", מגיעים ישירות לטלפון הנייד.
משתמשי הרשתות החברתיות ברשות הפלסטינית מקבלים השראה לפיגועים רק מכניסה לעולם התכנים הזה, חלקם צעירים, וחלקם צעירים מאוד - תלמידים בבית ספר. בסרטון שצולם בגן ילדים בכפר בית עווא באזור חברון, ועלה לטיק-טוק, נראים הילדים לבושי מדים ואוחזים בנשקים.
משננים את המנון הטרור בין כותלי בית הספר
להתארגנות הג'יהאד האיסלאמי בג'נין יש המנון משלה שכולל קריאה להצטרף לשורות הטרור. ההמנון הזה נקלט היטב גם בקרב בני העשרה במחנה הפליטים ג'נין, שנשמעים באחד הסרטונים מהמחנה, בעוד הם עומדים מול המצלמה ונשקים בידיהם: "אם הצבא הישראלי, הרודני, ייכנס למחנה הפליטים - הם ייהרגו, נשבענו ללכת בדרך השהידים". גם בין כותלי בית הספר משננים את ההמנון, כשאת אחד מהסרטונים בהם נשמעים ילדים שרים את השיר, צילמה מורה שמלמדת במקום.
בעבר, ארגוני הטרור נדרשו לשכנע כל מחבל, לגייס אותו, ולתת לו תמריצים והבטחות לחיי העולם הבא. כעת, שטיפת המוח דרך הרשתות החברתיות והאדרת מחבלים שביצעו פיגועים קשים עושים מבחינתם את העבודה.
כך למשל, דמותו של המחבל שרצח 7 בני אדם בנווה יעקב הונצחה על שלט חוצות ענקי בלב העיר עזה, ובתחנות הטלוויזיה הפלסטיניות הסתה היא חלק בלתי נפרד מסדרות שמופקות לקראת הרמדאן, ואחר כך משודרות ברצף לאורך כל השנה. בשנה האחרונה הייתה זו סדרה שגיבוריה הם מחבלים רוצים שהגיעו לכלא, כולל המחזות של הפיגועים שביצעו.