התקיפה הישראלית ברצועת עזה הלילה (שלישי), הביאה למותם של שלושה בכירים בג'יהאד האיסלאמי ועוד עשרה פלסטינים. בעולם הערבי גינו את ישראל, וגם האו"ם וצרפת ביקרו את התקיפה שגרמה למותם של בלתי מעורבים. בתווך - קטאר ומצרים, שמסרו כי פועלות להשבת השקט.
"אני מגנה את מותם של האזרחים בעזה", אמר תור ונסלן, שליח האו"ם למזרח התיכון. "זה לא מקובל". ונסלן ציין כי הוא נמצא בקשר עם הצדדים בניסיון לעצור את הידרדרות המצב. הוא הוסיף: "אני קורא לכולם לשמור על איפוק מרבי כדי למנוע הסלמה".
צרפת ביקרה את התקיפה הישראלית: "אנו מגנים כל תקיפת אזרחים, כולל אלו שהתרחשו בשעות האחרונות במסגרתן אזרחים פלסטינים איבדו את חייהם". בנוסף, משרד החוץ הצרפתי הביע חשש מהסלמה באזור.
ולא רק ונסלן משוחח עם ישראל וארגוני הטרור בעזה, אלא גם מצרים וקטאר מעורבות. מקורות בקהיר מסרו לאל-ערביעה: "מצרים עומדת בקשר עם גורמי ביטחון ישראלים. הפלסטינים החליטו להקפיא דיונים על חילופי שבויים". משרד החוץ הקטארי מסר כי הוא נוקט מאמצים כדי לעצור את ההסלמה בעזה ולהפחית את העימות.
לבנון, שכנתנו מצפון, גינתה גם היא את התקיפה הישראלית. "ישראל מייצגת מודל מתקדם של טרור מאורגן", אמר יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי. "הדבר משקף את המבוי הסתום שבו נמצאת ישראל". חיזבאללה מצידו כינה את התקיפה הישראלית: "פשע".
ברצועת עזה איימו לתקוף את ישראל, כנקמה על הרג בכירי הג'יהאד. ארגוני הטרור ברצועה מסרו הודעה משותפת: "לכיבוש האחריות המלאה להשלכות הפשע הפחדני שבוצע. הכיבוש ומנהיגיו, שיזמו את התוקפנות, צריכים לשלם את המחיר".
במסגרת התקיפה ברצועה חוסלו שלושה בכירים בג'יהאד האיסלאמי – ובהם גם המפקד שהיה אחראי לירי הרקטות לעוטף בחודש האחרון. בפעולה השתתפו כ-40 כלי טיס שונים, והפלסטינים דיווחו על 13 הרוגים ויותר מ-20 פצועים. בעקבות החיסולים ומחשש לתגובה, פיקוד העורף הנחה את התושבים במרחק של עד 40 קילומטר מרצועת עזה להישאר סמוך למרחב מוגן.