מלחמה או הסכם? ברקע מטח הרקטות הכבד שהכניס הבוקר מאות אלפים מתושבי הצפון למקלטים, בישראל נערכים לכל התפתחות בגזרה. לצד זאת, מזכיר המדינה האמריקני בלינקן אמר הערב (שבת) שארצות הברית "ממוקדת בלמנוע מהעימות בעזה להתרחב". גם מזכ"ל חיזבאללה בעצמו רומז לכך שפניו להסדר מדיני, ולא למלחמה כוללת.
עוד אמר בלינקן כי "אנחנו רוצים לוודא שמדינות האזור משתמשות בקשריהן ויחסיהן כדי לוודא שלא נראה הסלמה במצב". לדבריו, טורקיה מוכנה להשתמש בקשריה עם שחקני מפתח באזור על מנת "להרגיע את העימות". עם זאת, הוא הדגיש: "ברור שישראל לא רוצה הסלמה – אבל חובתה להגן על עצמה".
בנוסף, על פי דיווח בעיתון הלבנוני אל-אח'באר, השליח האמריקני ללבנון עמוס הוכשטיין הציע את תוכניתו ל"יום שאחרי" גם בגבול הצפוני. היא תכלול את פתרון נקודות המחלוקת בגבול היבשתי - 13 רשמיות או 17, כולל נקודה B1, הכנת תוכנית פעולה שבמסגרתה ייסוג צה"ל מהחלק הלבנוני של כפר ע'ג'ר, פתרון בעיית חוות שבעא, טיפול בבעיות פוליטיות וכלכליות, בהן סוגיית הנשיאות בלבנון, הממשלה ונושא הגז, שכולל את חידוש הקידוחים.
שינוי הכיוון של נסראללה
חיזבאללה ספג אבדות כבדות מבחינתו – והצהיר על 152 מחבלים משורותיו שחוסלו מפרוץ המלחמה, 5 מהם חוסלו רק היום. בנאומיו האחרונים, מזכ"ל ארגון הטרור חסן נסראללה רמז לישראלים, ללבנונים ולפלסטינים שפניו דווקא לא למלחמה כוללת.
הוא הבהיר שחובתו להגיב על חיסולו של מספר 2 בחמאס סאלח- אל עארורי, פעולה שבוצעה בלב הדאחייה בביירות, בשל "הפגיעה בריבונות הלבנונית". את המטח למירון הבוקר הוא הגדיר "תגובה ראשונית" משום שחיכה לראות כיצד צה"ל יגיב. כעת, לאחר גל התקיפות הישראלי בלבנון שהגיע גם למרחק 40 ק"מ מהגבול, נסראללה יצטרך להחליט אם להוציא לפועל תגובה נוספת או לא.
נסראללה שינה כיוון – הוא אומר שהלחימה שלו היא לא רק עבור הפלסטינים, שפחות חשובים לו – אלא למען לבנון. הדבר מתבטא בניסיון שלו להביא את ישראל לוותר על 13 נקודות המחלוקת שישנן לאורך הגבול, מראש הנקרה ועד חוות שבא.
לחיזבאללה יש צוותים שמנסים להגדיל את נקודות המחלוקת מ-13 ל-17. נסראללה לא אמר שהוא רוצה הסדר מדיני, אבל רמז לכך. הוא נתן דגש על המאמץ של המיליציות השיעיות בעיראק. הוא שלח לבגדד את איש הקשר שלו למשך שנים עם המיליציות האיראניות ששם, שיח' מוחמד כוואסראני, כדי להגדיל את כמות התקיפות של האמריקנים.
"חלומו הרטוב" כרגע הוא לא בהכרח עזה, אלא מאמץ להוציא את האמריקנים מעיראק. אם המאמץ יצלח לדבריו, האמריקנים לא יוכלו להחזיק ברבע משטח סוריה עם הכורדים כפי שקורה כעת.
"כל הפצצה נרחבת - תוביל לפיצוץ"
חבר הפרלמנט הלבנוני מטעם חיזבאללה, חסן פדלאללה, אמר כי "האזור ניצב היום בקו העימות כדי להגן על לבנון ולתמוך בעזה, ואין לנו ברירה בדרום אלא לבנות את כל מרכיבי הכוח, לדבוק בהתנגדות ולהטיל משוואות הרתעה מול ישראל. זה מה שמגן על ארצנו ומונע מהאויב להמשיך ולתקוף אותה".
ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי נפגש עם שר החוץ של האיחוד האירופי ג'וזף בורל, בביירות ואמר: "אנחנו שואפים להגיע ליציבות ומקיימים מגעים בעניין. כל הפצצה נרחבת בדרום לבנון - תוביל את האזור לפיצוץ כולל. לבנון מחויבת ליישם את החלטה 1701 - שמחייבת תחילה לעצור את ההפרות הישראליות של הריבונות הלבנונית ואת נסיגתה מהשטחים הלבנוניים שהיא עדיין כובשת".
סמיר ג'עג'ע, יו"ר מפלגת הכוחות הלבנונים הנוצריים, מהמחנה שמתנגד לחיזבאללה, התייחס לחיסול אל-עארורי: "ידוע שישראל רודפת אחר מנהיגי חמאס באשר הם, אז אתם שמים אותם בדאחיה? 'נגיב' זה משהו ששמענו כבר 100 פעמים, ואפילו במקרה של קאסם סולימאני, מה הייתה התגובה? 50 או 60 רקטות במדבר ליד בסיס עין אל-אסד, והם הודיעו לארה"ב על השיגור שלהם שעה או שעתיים קודם. עלינו להיות מציאותיים".
"יש ממשלה, אבל היא לא נושאת באחריות שלה. 80% או 90% מתושבי הגבול עזבו את דרום לבנון", המשיך ג'עג'ע. "אם צבא לבנון היה נוכח שם, למעשה היינו מגנים על הארץ ועל האזרחים, ולא היינו עדים לעקירה, להרס או למוות".
פארס סעיד, חבר פרלמנט לבנוני לשעבר מהגוש שמתנגד לחיזבאללה, הצטרף לרוח הדברים ואמר לערוץ MTV על חיסול אל-עארורי בדאחיה: "אם חיזבאללה כזה גיבור, נראה אותו מגיב. הוא לא יגיב, איראן לא רוצה להגיב, אין תגובה ואין כלום!"