שלושה חודשים בעזה והלוחמים בשטח מוצאים דרכים יצירתיות להזין את התיאבון שלהם, ואולי גם את הגעגוע לאוכל ביתי טוב. בהיעדר אמצעי בישול נגישים בשטח הם נעזרים בגזייה של פק"ל הקפה שקיבלה כל יחידה בכניסה לעזה ובקופסאות השימורים הרבות של מנות הקרב, שבתוכן הם מבשלים בהיעדר סיר. מי שהצליחה לשכלל את את מנות הקרב אפילו עוד יותר והפכה אותן לאוכל שמצטלם מצוין ונראה אפילו טעים, היא רס"ן רוני כהן, קצינת האספקה של חטיבת שריון 188. רוני, שנמצאת בעזה כבר שלושה חודשים.
רוני היא גם בלוגרית אוכל עם 200 אלף עוקבים באינסטגרם ואפילו כשהיא משרתת בתוך הרצועה היא מצאה דרכים יצירתיות להכין אוכל מבושל וביתי מאספקת המזון שהיא בעצמה מעבירה לחיילים בשטח. פלאפל וקציצות טונה מקופסאות שימורים, פסטה ומטבוחה חריפה – רוני מבשלת הכול ממנות הקרב ומעלה לאינסטה שלה.
"כשלא היה סיר השתמשנו בקופסה עצמה, כדי לבשל"
כחלק מתפקידה, רוני אחראית על כל האספקה של החטיבה - דלק, מים, תחמושת ומזון. היא גם אחראית על כל השיירות הלוגיסטיות שנכנסות ללוחמים. כל שיירה של אספקה שנכנסת לרצועה היא מבצע צבאי בפני עצמו המתואם עם המפקדים בשטח בתזמונים מדויקים.
רוני והקצינים הנוספים בחטיבה מקימים ברצועה מתחמים לוגיסטיים ומנהלים את כל החלוקה מבפנים. אל המתחמים מגיעים החיילים כדי לקחת ציוד ולעתים השהות שם היא ארוכה. בזמן הזה רוני משתמשת בכישורי הבישול שלה ומבשלת לחיילים, "לקחתי קופסאות שימורים של טונה ובסיר, שמצאתי שם הכנתי להם קציצות טונה טעימות ומבושלות עם ירק, הם שמחו מאוד", היא מספרת. "מהעגבניות שהיו שם הכנו סוף שבוע אחד מטבוחה חריפה וטעימה".
"הכנו אורז ותבשילים מהמזון של קופסאות השימורים שהיו שם", רוני מספרת. "כשלא היה סיר השתמשנו בקופסה עצמה, כדי לבשל, זה היה ממש מגניב. הכנו פסטה פיטריות מקופסת שימורים של פטריות שקיבלנו".
מנות הקרב של היום נקראות גם "מנות אבירים" ומכילות בתוכן גם טורטיות למיניהן, טחינה ומנות חמות. גם אותם רוני הצליחה לשדרג: "ניסיתי לעשות מהלימון לימונדה", היא מוסיפה. "לקחנו קופסאות שימורים של חומוס, בישלנו אותו ומעכנו, כדי שיהיה לנו חומוס אמיתי למריחה. לקחנו עוד חומוס והכנו פלאפל. אחרי שבישלנו הוספנו חתיכות לחמנייה שקיבלנו, במקום פירורי לחם, וטיגנו במקום. זה היה יום בסימן חומוס", היא צוחקת.
"אני ממש אוהבת את מה שאני עושה בצבא"
"הבישול ועמוד האינסטגרם שלי, שעוסק כולו באוכל ובמתכונים אני עושה כתחביב בסופי השבוע, כשאני חוזרת הביתה", מספרת רוני. כשהחלה המלחמה היא עצרה את כל הפעילות שלה בעמוד, ובניגוד לתכנים אחרים שהיא היתה מפרסמת על אוכל, עתה היא מעלה תמונות מעזה ומהשירות שלה בזמן המלחמה. לא תמיד התגובות הן חיוביות, לדבריה. "כתבו כל מיני תגובות על השירות שלי בצבא, אבל תמיד יהיו תגובות", היא אומרת וסרבת להתייחס. "זה מצחיק שקוראים לי משפיענית אוכל, כשמראשון עד חמישי כשאני בצבא אני מרגישה שיש לי השפעה הרבה יותר גדולה", היא אומרת.
"אני ממש אוהבת את מה שאני עושה בצבא וגם אחרי שהעמוד אינסטגרם שלי זינק במספר העוקבים, לעזוב את הצבא לא היה על הפרק. אני לא חושבת שיש פה מישהו שעושה את זה משיקולים כלכליים ובטח אתה לא עושה את זה בצורה טובה, אם אתה לא מאמין במה שאתה עושה. אני פה כי אני בוחרת בזה", מצהירה הקצינה.
ולסיום היא מוסיפה: "אני רוצה להגיד שגם החיילים, וגם תומכי הלחימה, וגם כל חיילי פלוגות הסיוע המנהלתי במשך 3 חודשים כבר יום-יום עושים דברים מתוך הבנה של המשימה, שיש עוד חטופים בעזה ושיש עוד תשתיות טרור ושצריך לטפל בהן, וזה מה שמחזיק אותם לקום בבוקר ולעשות את מה שהם עושים".
הצגת פוסט זה באינסטגרם