בהצהרה הרשמית שפרסם חמאס ניכר כי הוא מתבצר בעמדתו במשא ומתן לעסקת חטופים. לצד זאת, מהדברים שנשמעים בצד השני עולה כי המוקש הוא לאו דווקא מספר המחבלים שישוחררו, אלא סעיפים אחרים. בצל השיח על דשדוש במשא ומתן לעסקה, ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמאעיל הנייה הגיע היום (שלישי) לביקור בטהראן שבמסגרתו - נפגש עם שר החוץ האיראני חוסין אמיר עבדאללהיאן.
"לאחר המחירים הנוראיים ששילם העם הפלסטיני ועזה, ישראל לא הצליחה להשיג אף אחת ממטרותיה הצבאיות או האסטרטגיות", אמר הנייה. "ישראל איבדה את המטריות המדיניות ואת ההגנה, גם במועצת הביטחון. "ההחלטה מעידה על הבידוד חסר התקדים של ישראל. ארה"ב לא מסוגלת לכפות את רצונה על הקהילה הבין-לאומית", הוסיף מנהיג חמאס.
בכיר חמאס חוסאם בדראן טעו כי "הבעיה במשא ומתן להפוגה בעזה לא קשורה לאסירים ולמספרם, אלא לסירוב של ישראל לספק ערבויות בסוגיות הבסיסיות הקשורות לחייהם של הפלסטינים ברצועה". בדראן הבהיר כי "סדר העדיפויות שלנו (חמאס) הוא עצירת 'התוקפנות', סיפוק סיוע, חזרת העקורים ותוכנית שיקום ברורה שלא מוגבלת לשחרור האסירים".
בעקבות המבוי הסתום במשא ומתן, דובר משרד החוץ הקטארי מאג'ד אל-אנסארי אמר במסיבת עיתונאים כי "השיחות בעזה נמשכות בין הצדדים ברמת הצוותים הטכניים, חלק מהמשלחת הישראלית עדיין נוכחת בדוחה והיא לא נסוגה. אנחנו בתקווה מתמשכת, אך לא ניתן לדבר כעת על לוח זמנים ספציפי למשא ומתן. ממשיכים עם שותפינו במאמצי התיווך".
"יש קשיים בשטח לגבי המשא ומתן, אך הפגישות נמשכות בדוחה. אנחנו לא רואים כל השפעה שלילית מיידית של החלטת מועצת הביטחון על המשא ומתן בדוחא", הוא הוסיף.
בהצהרה רשמית שפרסם חמאס הלילה, הוא לא פסל לגמרי אפשרות לעסקה, לא השתמש במילה "מסרב" או בצירוף המילים "תשובה שלילית". אך ניכר כי הוא מנסה להיתלות באילן גבוה כדי לחלץ עוד הישגים מישראל במסגרת המשא ומתן לעסקה.
חמאס הודיעה למתווכים שהיא דבקה בעמדתה שהציגה ב-14 במרץ, שלפיה תשובת ישראל לא נענתה על אף אחת מהדרישות הבסיסיות של עמנו ושל ההתנגדות: הפסקת אש כוללת, נסיגה מהרצועה, שיבת העקורים ועסקת חילופי שבויים אמיתית", נכתב בהצהרה. "התנועה מדגישה כי נתניהו וממשלתו הקיצונית נושאים באחריות המלאה לכישלון כל מאמצי המשא ומתן ולמניעת השגת הסכם עד כה".
מקור בארגוני הטרור הפלסטינים אמר לערוץ אל-מיאדין הלבנוני כי "המשא ומתן עדיין נמשך, למרות הקושי והסירוב של חמאס לכל מה שמציעה ישראל. התשובה הישראלית לגבי מספר ואיכות האסירים גרועה יותר מהקודמת. היא הורידה את התקרה למינימום".
עוד הדגיש שישראל הציעה להעביר את העקורים לאוהלים בצפון הרצועה, בפיקוח האו"ם: "זה נדחה בידי חמאס שמתעקש על החזרתם לבתיהם". עוד טען כי ישראל הציעה חזרה הדרגתית ומותנית של עד כ-60 אלף עקורים.
לדברי המקור, ישראל לא הזכירה הפסקת אש ולא הציגה הצעה ברורה לגבי נסיגה מאזורים צפופים. "חמאס מתעקש לראות את המפות שכוללות נסיגה ישראלית מוחלטת מרצועת עזה ועל החזרת אונר"א לעיר עזה ולצפון הרצועה, ישראל מסרבת".