יעל אדר, אימו של תמיר אדר ז"ל שנחטף ונרצח ב-7 באוקטובר בקיבוץ ניר עוז וגופתו מוחזקת בידי חמאס, הגיבה היום (ראשון) במשדר המיוחד של חדשות 12 על המתווה לשחרור החטופים שפורסם בשבוע שעבר. לדבריה של אדר, מדינת ישראל צריכה לקדם מתווה משלה ולא רק להגיב על עסקאות שמציעים לה: "מתוך חשיבות חיי האדם ששם, חשיבות ההבאה לקבורה והחשיבות של מחיר ההפקרה ב-7 באוקטובר – הגיע הזמן שמדינת ישראל תתעקש על מתווה מטעמה".
היום ה-121 למלחמה | חילופי אש בגבול הצפון: מטח לגליל, צה"ל תוקף בדרום לבנון
נתניהו: "המפתח לשחרור מחבלים בעסקה הראשונה - נקודת הייחוס לזו העתידית"
בנוגע לטענה כי חמאס רוצה לשמור לעצמו קלפי מיקוח להמשך המערכה, אמרה אדר בכאב: "קלף מיקוח של נרצח הוא זול ולכן היום הבן שלי זול. אנחנו החזקנו את הגבול ובמשך 20 שנה הזניחו אותנו". עוד הוסיפה כי המחיר האמיתי בעסקה הוא להחזיר להם את האמון במדינה: "הבן שלי יצא מהבית להגן על היישוב כי הוא האמין במדינת ישראל וחשב שהוא הכוח הראשוני ושתכף הצבא יגיע - והאמון הזה נשבר".
"המחיר הוא לא 1,000 או 500 מחבלים, עם דם כזה או אחר על הידיים, המחיר הוא להשיב אמון לאזרחי המדינה", הדגישה אדר. לטענתה, אם לא ישחררו הכי מהר שניתן את כולם, קודם כל את החיים ואחר כך את כל הנרצחים, לא יהיה אמון כלל: "אילו אזרחים אנחנו? מה אגיד לנכדי, הבן של תמיר ז"ל? אני אעודד אותו להתגייס לצבא? זה לא יעלה על הדעת".
אדר שיתפה כי מאז 7 באוקטובר, שאותו היא מכנה 'יום ההפקרה', היא חיה בכעס גדול ומתנגדת לאמירה ש"גופתו של בנה מוחזק בידי חמאס". "הגופה אינה מחוזקת בידי החמאס כמו שאומרים, אין להם הם חדרי קירור, הם לא מתחזקים את הגופה, הם לא שומרים עליה כמו שצריך ואנחנו לא נקבל את הגופה כדי לתת לה נשיקה במצח - אנחנו נקבל פירורים", אמרה. לכן, לטענתה, צריך להכניס את הנרצחים לשיח של החזרת החטופים בצורה שלא פחותה מהחזרת החטופים החיים.
על המתווה המוצע שלפיו החזרת החטופים והנרצחים תתבצע בשלבים אמרה אדר: "זה חייב להיות בשלב אחד או שניים ולא יותר. קודם כל להחזיר את החיים ולאחר מכן את הנרצחים. כל נרצח בעיני אימו הוא חי ואני לא אחכה הרבה זמן כדי לקבל את בני לקבורה". עוד הדגישה כי החלוקה לכמה שלבים מסכנת את חייהם של כל החטופים שעדיין שם: "מה אומרים לאימא של חייל חי? שהוא לא בסכנת חיים? כי כולם שם בסכנת חיים. צריך להחזיר את החטופים החיים ואת הנרצחים ולאפשר לנו כאזרחים להיבנות מחדש".