בעומק עשרות מטרים מתחת לפני הקרקע, במיקום מסווג בנגב, נמצא מתקן ייחודי שבו מאוחסנות כמויות דלק גדולות לשעת חירום. המטרה: רציפות תפקודית-אנרגטית לישראל. המצבור הזה אמור לספק דלק ואנרגיה גם במלחמה ובתרחישים הקשים ביותר שניתן להעלות על הדעת. מדובר במיכל דלק מהגדולים במדינת ישראל, והוא נמצא במתקן יחיד מסוגו בכל המזרח התיכון.
משה קלצ'ין, יו"ר דירקטוריון חברת תשתיות אנרגיה: "אנחנו מזרימים את הדלקים לכל מקום בארץ. אנחנו יכולים לספק את הדלק באופן מידיי, בתהליך של כמה שעות. יש לנו כאן מיליוני ליטרים, כמות שמספיקה לטווח ארוך. אתם יכולים להיות רגועים עם הכמות שיש כאן".
לפי תרחיש הייחוס של רשות החירום הלאומית, בעת מלחמה צפויות בישראל עד 48 שעות של עלטה ב-60% משטחי המדינה. על פי ההערכות, בעת לחימה בזירה הצפונית מתקני הגז בישראל ייסגרו ומשק החשמל יעבור לפעול על בסיס דלק ופחם. כמות הדלק העצומה שיש במצבור אמורה להספיק בעת חירום לתקופה ארוכה.
מערך הגיבוי של ישראל כולל יכולות אחסון מעל ומתחת לקרקע ברחבי ישראל. בעת הצורך, הדלק יוזרם לכלל צרכני האנרגיה במדינה - תחנות הכוח, נתב"ג ותחנות הדלק. במידה ויבוא הדלק לישראל יופסק לחלוטין במלחמה או בתרחיש קיצון, משק החשמל יצטרך להתנהל עם המלאים הקיימים הללו - וזו ללא ספק תהיה משימה מאתגרת. "הדלק הזה שנמצא פה יכול להספיק לנו לשנים רבות. הטמפרטורה במהלך כל ימות השנה היא 22 מעלות וזה למעשה שומר על אורך חיי המדף של הדלק", מסביר משה אלימלך, מנהל המתקן.
שר האנרגיה אלי כהן: "יש לנו מאגרי אנרגיה מתחת לפני האדמה, מעל לפני האדמה, גז, פחם ודלקים שונים ואנחנו פועלים לתת מענה ככל שיידרש. השמועות על הפסקות חשמל של שבועות ארוכים או חודשים הן חסרות בסיס והסיכוי לכך הוא קלוש".