כמעט לינץ': שגרירי גרמניה ופורטוגל הגיעו היום (שלישי) לביקור במוזיאון באוניברסיטת ביר זית, צפונית לרמאללה. אלא, שהביקור הנינוח הפך בתוך דקות לזירת קרב של ממש. כ-100 פלסטינים כיתרו את מכוניתו של השגריר הגרמני, השחיתו אותה ואף ניסו לפגוע בו.

לוחית הזיהוי שנתלשה מרכב השגריר (צילום: סעיף 27 א')
לוחית הזיהוי שנתלשה מרכב השגריר|צילום: סעיף 27 א'
פלסטינים משחיתים את רכבו של השגריר הגרמני (צילום: לפי סעיף 27 א')
פלסטינים משחיתים את רכבו של השגריר הגרמני ומנסים לפגוע בו|צילום: לפי סעיף 27 א'

בתיעודים החריגים שפורסמו בכלי התקשורת הפלסטינית, ניתן לראות עשרות צעירים פלסטינים מתגודדים סביב מכוניתו של השגריר הגרמני, שוברים את מראות הרכב, תולשים את לוחית הרישוי, מנסים לנפץ את השמשות ומשליכים חפצים. לפי מקורות פלסטינים ששוחחו עם N12, החזית העממית הובילה את המחאה.

התקרית האלימה מגיעה ככל הנראה על רקע התמיכה העקבית של גרמניה בישראל, ביתר שאת בזמן המלחמה. למרות שמנהיגים בין לאומיים מתבטאים לעיתים נגד ישראל, קנצלר גרמניה שולץ ממשיך לתמוך בישראל. "אני לא חושב שהקריאה שחלק משמיעים, להפסקת אש מיד או הפסקת אש ארוכה, שזה בעצם אותו הדבר, היא נכונה. זה אומר שישראל תיתן לחמאס להתאושש לרכוש שוב רקטות חדשות כדי שהם יוכלו לירות שוב", אמר שולץ בריאיון.

במהלך הדיונים בבית המשפט בהאג, דובר קנצלר גרמניה, שטפן הבשרייט, החליטה להצטרף כצד שלישי ולתמוך בישראל: "הממשלה הפדרלית דוחה בתוקף את ההאשמה ברצח עם שהועלתה נגד ישראל. אין לזה בסיס". הוא הוסיף כי "על רקע ההיסטוריה של גרמניה והפשע נגד האנושות של השואה, הממשלה הפדרלית רואה עצמה מחויבת במיוחד לאמנה נגד רצח עם. אמנה זו היא מכשיר מרכזי של המשפט הבין-לאומי ליישום 'לעולם לא עוד'". סגן קנצלר גרמניה רוברט האבק אמר: "מה שישראל עושה אינו רצח עם. חמאס היה רוצה לבצע רצח עם, זה חלק מהאג׳נדה שלו".