מבקר המדינה מתניהו אנגלמן האשים היום (חמישי) את צה"ל ושב"כ, שבתשובה לבג"ץ טענו שלא נכון לערוך בעת הנוכחית ביקורת בארגונים. "הגישה הדיכוטומית אותה מציע צה"ל היא בלתי סבירה באורח קיצוני, ותוצאתה עלולה להיות אי-קיום ביקורת מכל סוג ומין בצה"ל, משך תקופה ארוכה מאוד", נכתב מטעם המבקר. "צה"ל לא תוחם את התקופה שבה לא יבוקר במסגרת זמנים, תוך פגיעה ישירה בביקורת המדינה גם על הגופים האזרחיים".
"החשש מפני השלכות התנהלות צה"ל אינו תיאורטי", נמסר לבג"ץ, "קיום ביקורת באיחור ניכר, משמעו פגיעה מובהקת בנגישות לראיות שעלולה חלילה לפגוע בביקורת ובאפקטיביות שלה נוכח חלוף הזמן, קושי באיתור מסמכים, חילופי גברא והיחלשות הזיכרון".
לדברי משרד המבקר, ביקורת מדורגת ומידתית לא תפגע במאמצי הלחימה, אלא תוכל לסייע במניעת תוצאות עתידות קשות. אנגלמן גם עקץ: "הלוואי וכל הנוגעים בדבר היו קשובים לביקורת מגורמים שונים עובר ל-6.10".
המבקר הוסיף: "זוהי החובה הערכית כלפי אזרחי מדינת ישראל אלו החיים ואלו שכבר אינם עימנו, הזכאים לתשובות לשאלות הקשות העולות בעקבות אירועי 7.10".
מוקדם יותר היום, גופי הביטחון, צה"ל והשב"כ, הגיבו לעתירה שעוסקת בביקורת על אירועי שבעה באוקטובר. גופי הביטחון הודיעו שקיום הביקורת של מבקר המדינה בעת הזו - "תוביל לפגיעה משמעותית ביכולת התפקודית של גופי הביטחון ולפגיעה במלחמה".