קריאה לאיפוק – והיערכות איראנית: שעות אחרי מתקפת הטילים והכטב"מים, בטהראן נערכים לאפשרות של תגובה ישראלית חריפה. קבינט המלחמה מתכנס היום (ראשון) על מנת לדון באפשרויות התגובה. בתקשורת המקומית דווח כי נמל התעופה מהראבאד שבטהראן ונמלי תעופה נוספים במדינה נסגרו עד מחר בבוקר. ברשתות המזון ובתחנות הדלק באיראן נרשמו תורי ענק כחלק מהיערכות התושבים. המנהיג העליון ח'אמנאי צייץ בטוויטר: "העונש של משטר הרשע".
יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ הוא חבר קבינט המלחמה הראשון שהגיב על התקיפה: "אתמול יצאה איראן למתקפה על ישראל – ופגשה את עוצמתה של מערכת הביטחון הישראלית. איראן היא בעיה עולמית, היא אתגר אזורי והיא גם סכנה לישראל, ואתמול התייצב העולם באופן ברור ביחד עם ישראל מול הסכנה. ישראל נגד איראן, העולם נגד איראן - זו התוצאה. זהו הישג אסטרטגי, שעלינו למנף למען ביטחון ישראל".
"האירוע הזה לא נגמר – את הברית האסטרטגית ומערך שיתוף הפעולה האזורי שבנינו ועמד במבחן המשמעותי שלו צריך לחזק דווקא עכשיו. ישראל הוכיחה אתמול שהיא עוגן של עוצמה צבאית וטכנולוגית, ועוגן של ביטחון במזרח התיכון. בזכות מפקדי צה"ל ולוחמיו, בזכות הטכנולוגיה, בזכות התעשיות.
"מול האיום של איראן – אנחנו נבנה קואליציה אזורית ונגבה מטהראן את המחיר, באופן ובזמן שנכונים לנו. והחשוב מכל - מול הרצון של אויבינו לפגוע בנו, אנחנו נתאחד ונתחזק. גם היום עלינו לזכור שטרם השלמנו את המשימות שלנו – ובראשן השבת החטופים והסרת האיום מתושבי הצפון והדרום. נמשיך במערכה, בנחישות ובאחריות. ויחד – ננצח".
שר החוץ האיראני פרסם הבהרה כי הרפובליקה עדכנה את ארה"ב שהמתקפה נגד ישראל תהיה "מוגבלת" ולצורך הגנה עצמית. עוד הבהיר כי המדינות השכנות עודכנו כ-72 שעות לפני המתקפה. כתבתנו המדינית דנה ויס מוסרת כי ישראל תצטרך להבהיר שהיא לא מוכנה להבליג. היא יכולה לעשות זאת בתגובה צבאית, אבל לא בטוח שזה מה שיהיה.
לישראל יש מגוון אופציות, כוללת אפשרות של פעולות סייבר כאלה ואחרות. לישראל יש הזדמנות אסטרטגית לרתום אליה מדינות מערביות נוספות שיעמדו לצידה מול האיום האיראני, וגם השיקול הזה יעמוד בפני מקבלי ההחלטות בדיון היום בקבינט המלחמה.
לפי שני גורמים ישראליים, אחת התגובות שנבחנת היא פעולת תגמול, כפי שהציעו כמה מחברי הקבינט. הצעה זו בוטלה לאחר שראש הממשלה נתניהו שוחח בטלפון עם הנשיא ביידן. הגורמים לא פירטו על תוכן השיחה בין המנהיגים.
במקביל, בישראל בעיקר שותקים ולא שמענו עדיין את ראש הממשלה או שר הביטחון בהצהרה לתקשורת. השר הבכיר היחיד שהגיב עד כה הוא שר החוץ ישראל כ"ץ שאמר כי "אמרנו שאם איראן תתקוף בישראל, ישראל תתקוף בה - זה עדיין בתוקף"
קריאות להבלגה ישראלית
לצד תמיכה בלתי מסויגת של מדינות המערב בישראל, במשרד החוץ הרוסי נמנעו מלגנות את המתקפה של טהראן הלילה, ומצדיק זאת בטענה להיעדר תגובה בין-לאומית לתקיפה בשגרירות האיראנית בדמשק: "קוראים לכל הצדדים לגלות איפוק כדי להימנע מהסלמה. ברפובליקה הבהירו שהתקיפה בוצעה בהתאם לסעיף 51 של אמנת האו"ם. הם הזהירו שהיעדר התגובה של הקהילה הבין-לאומית לתקיפה הישראלית בדמשק תוביל לעימותים נוספים".
שר החוץ הירדני איימן א-ספדי שמדינתו יירטה על פי הפרסומים כטב"מים ששוגרו לעבר ישראל קורא גם הוא להוריד את גובה הלהבות: "יש למנוע הסלמה אזורית. זה עלול לגרור את כל האזור למלחמה תהומית. אבל הצעד הראשון לקראת הפחתת ההסלמה הוא סיום התוקפנות הישראלית בעזה ותחילת יישום פתרון שתי המדינות - הדרך היחידה לביטחון ולשלום". ראש ממשלת ירדן אמר אחרי איומי איראן כי "הצבא מוכן להתמודד עם כל ניסיון שמסכן את ביטחון המדינה".
"הבענו דאגה עמוקה מההתפתחויות באזור בימים האחרונים וקראנו להפסיק את ההסלמה, מבלי לנקוט צעדים שיחריפו את המתיחות באזור, כתב משרד החוץ של איחוד האמירויות. "קוראים לנקוט איפוק מרבי, כדי למנוע השלכות מסוכנות ולמנוע מהאזור להיגרר לרמות חדשות של אי-יציבות".
משרד החוץ הקטארי שמעורב במגעים לעסקת חטופים בין ישראל לחמאס: "מביעים דאגה עמוקה מההתפתחויות במצב באזור. קוראים לכל הצדדים לעצור את ההסלמה ולנקוט איפוק מרבי. יש לנקוט פעולה דחופה כדי להפחית את המתיחות ואת ההסלמה באזור".