ראש הממשלה בנימין נתניהו אמנם הצהיר שוב ושוב כי לא יאפשר לאנשי פת"ח לפעול ברצועת עזה, אלא שמתחת לרדאר - ישראל החליטה לאפשר לקציני מנגנוני הביטחון הפלסטיניים, תושבי הרצועה, לאבטח את משאיות הסיוע ההומניטרי שנכנסות, כך פורסם ב"ישראל היום". על פי הדיווחים בעזה, המהלך לא עבר בהצלחה וחמאס הרג שניים מהם.
עוד בנושא - סיקור N12
- דיווח: מבוי סתום במו"מ, זו הבטחת ארה"ב על מבצע ברפיח
- אין "היום שאחרי" בעזה בלי להבין קודם מי היא ישראל
- מחבל שנלקח בשבי משיפא הודה: "חזרנו לשם יומיים אחרי שהצבא עזב"
ביום ראשון בלילה הרשתות הפלסטיניות סערו סביב הנושא, לאחר שהופצו מבול של דיווחים. מנגנון החזית הפנימית של חמאס, שנחשב ל"שב"כ" העזתי, הוציא הצהרה חריגה ובה טען כי אנשי פת"ח בעזה ניסו לאבטח שיירות של משאיות סיוע בצפון הרצועה, בהנחיית ראש המודיעין הפלסטיני מאג'ד פרג'. הם הואשמו כי התכוונו לייצר "בלבול וכאוס", בתיאום עם ישראל.
על פי ההצהרה של ארגון הטרור, מנגנוני הביטחון של חמאס עצרו כמה מהם ופעלו כדי לסכל את הניסיון שלהם לאבטח את המשאיות והסיוע. "מי שיעז לשחק במה שמשרת רק את ישראל - יפגע ביד ברזל", איימו.
על פי הדיווחים בעזה, אירוע נוסף שקשור לאנשי פת"ח בעזה אירע ביום ראשון בלילה בדרום הרצועה, סמוך למעבר רפיח. גם שם, ככל הנראה, פעלו הקצינים ששייכים לרשות הפלסטינית בניסיון לאבטח את המשאיות. משרד הפנים של חמאס טען מצידו כי המשטרה הפלסטינית עצרה כמה מאותם אנשי פת"ח. "משרד הפנים קיבל הנחיות מהלשכה המשותפת של פלגי ההתנגדות שלפיה כל כוח ביטחוני שלא ייכנס לעזה דרך ההתנגדות - יטופל ככוחות הכיבוש", נכתב בהצהרה שמשקפת את הלחץ שהאירוע הזה עורר בקרב חמאס.
נראה כי האירוע הזה, שלא עבר בשקט, הביך את הרשות הפלסטינית עד כדי כך שהיא שלחה גורמים להוציא הכחשה שפורסמה תחת "גורם פלסטיני רשמי" בסוכנות הידיעות שלה. "ההצהרה של משרד הפנים בעזה היא חסרת בסיס", נטען. עוד הוסיפו ברשות: "נמשיך לספק לעמנו את כל הדרוש ולא ניגרר לקמפיינים תקשורתיים שמכסים על הסבל של עמנו ברצועת עזה, על ההרג, העקירה והרעב שעימו הם מתמודדים".
בתוך כך, גורמי פת"ח הפיצו אתמול תיעודים מעזה שמהימנותם לא ברורה, לפיהם אנשי הרשות הפלסטינית מחלקים מזון וסיוע לתושבי הרצועה - מה שעורר סערה. העובדה שישראל החליטה להסתייע בעזתים שמזוהים עם הרשות הפלסטינית, אף סותרת את דברי נתניהו שרק בחודש דצמבר האחרון אמר: "לא אתן לישראל לחזור על טעות אוסלו, לא אתן שאחרי ההקרבה האדירה של אזרחנו ולוחמינו, נכניס לעזה מי שמחנך לטרור, תומך בטרור, מממן טרור. עזה לא תהיה לא חמאסטן ולא פתחסטן".
המהלך הזה מגיע אחרי שבמערכת הביטחון שאפו לשתף פעולה עם החמולות בעזה, אלא שהן סירבו לשתף פעולה בחלוקת הסיוע ברצועה. אנשי החמולות הסכימו להיות מעורבים בהכנסת הסיוע ובהפצתו, רק בתנאי אחד - בתיאום עם מנגנוני הביטחון של חמאס. יותר מכך, בהצהרה רשמית הן הצהירו על תמיכתן בטבח 7 באוקטובר.
על פי מקור פלסטיני, בפגישה שהתקיימה לאחרונה בין בכירים בחמולות הבולטות בעזה לבכירים באו"ם, נציגי החמולות הבהירו: "אנחנו לא יכולים להוות אלטרנטיבה למנגנוני הביטחון, למשטרה או למוסדות בין-לאומיים". כמה מוח'תרים אף הדגישו כי "אנחנו לא משתפים פעולה עם ישראל, לא בסיוע ולא בשום דבר אחר".