לפנות בוקר (שני) עצרה המשטרה את צבאח עבד אל סאלם הנייה, אחותו של ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמאעיל הנייה. היא נעצרה בחשד לקיום קשר עם פעילי ארגון הטרור ולהזדהות עימו, תוך הסתה ותמיכה בטרור בישראל. במסגרת חקירה משותפת של המחוז הדרומי של המשטרה ושב"כ, פשטו כוחות משטרה, יס"מ, לוחמי מג"ב והמערך האווירי של המשטרה על מתחם ביתה, במסגרת מבצע תחת השם "זריחה מוקדמת".
עוד בנושא - סיקור N12
- כך חמאס משנה את הטקטיקה - בניסיון להתכונן ל"יום שאחרי"
- קבלות על תכשיטי יוקרה באלפי שקלים: הפער בין הנהגת חמאס לציבור בעזה
- "הבן של הניה במשחק בקטאר, ככה הוא מפגין סולידריות": שער העיתון שפוזר בעזה
במהלך הפשיטה בביתה של הנייה, איתרו הכוחות מסמכים, אמצעי מדיה, טלפונים, ממצאים נוספים וראיות הקושרות אותה לביצוע עבירות ביטחוניות חמורות נגד מדינת ישראל. היא חשודה בקיום קשר עם פעילי חמאס והזדהות עם ארגון הטרור, תוך ביצוע הסתה ותמיכה בטרור בישראל. הנייה בת ה-57 נעצרה לחקירה ביחידה המרכזית של ימ"ר נגב, כאשר על בסיס חומר הראיות שייאסף נגדה היא תובא היום לדיון בבית משפט השלום בבאר שבע בבקשה להאריך את מעצרה.
מפקד המחוז הדרומי, ניצב אמיר כהן, עמד מקרוב על ההיערכות המבצעית של מרחב הנגב והכוחות השותפים בפיקודו של תנ"צ אפי שימן, ושיבח את שיתוף הפעולה של כלל הגורמים במסגרת המבצע. מפקד המחוז הדגיש כי "המחוז הדרומי לא יבחל בשום אמצעי במלחמה נגד הטרור וישתמש בכל האמצעים והכלים העומדים לרשותו, על מנת ליצור הרתעה במקביל לסיכול אירועי פח"ע, במטרה להבטיח את שלומם וביטחונם של אזרחי ישראל".
צבאח עבד אל סאלם הנייה נעצרה "בחשד לקיום קשר עם פעילי חמאס" - אלא שהיא לא היחידה במשפחתו שמתגוררת בישראל. על פי הידוע, איסמאעיל הניה בן ה-62, נשוי ואב ל-13 ילדים. יש לו שני אחים ושמונה אחיות, שלוש מהן מתגוררת בתל שבע שבנגב כאזרחיות ישראל - חאלידיה, ליילה וצבאח. לפני יותר מ-40 שנה הן עזבו את רצועת עזה, לאחר שנישאו בשנות ה-80 לבדואים אזרחי ישראל, קרובי משפחה רחוקים מתל שבע.
הראשונה מביניהן שהתחתנה עם בדואי אזרח ישראלי היא חאלידיה. לאורך השנים תושבי המקום סיפרו שמנהיג חמאס נהג לבקר את אחיותיו מעת לעת. בנוסף, להנייה יש קרוב משפחה שמשמש כדרשן במסגד בתל שבע. בשנת 2015 נידונו צבאח (57) ולילה (74), אחיותיו של הנייה, ל-8 חודשי מאסר על תנאי - לאחר שיצאו בשנת 2012 מישראל לעזה דרך מצרים שלא כדין. שתיהן אלמנות, ללא ילדים.
בדצמבר 2012 יצאו השתיים באמצעות דרכוניהן הישראלים מישראל, דרך מעבר טאבה, למעבר רפיח שבמצרים ומשם עברו לתחומי רצועת עזה - אל בית הוריהן, מבלי שנשאלו דבר במעבר בשל קשריהן המשפחתיים למנהיג חמאס בעזה. הן שהו ברצועת עזה עד לפברואר 2013, ובמהלך שהותן נפגשו עם בני משפחה לרבות עם אחיהן איסמאעיל הניה, ושבו לישראל דרך מעבר טאבה.
בדצמבר 2018, ביום השנה להיווסדות ארגון הטרור, נשא הנייה דברים בהם אמר: "יש לי אחיות שמתגוררות בישראל. כשאחי נפטר דיברנו עם המתווכים כדי לבדוק אופציה שיכנסו לרצועה כדי לראות את אחיהן הגדול, אבל התשובה הייתה שלילית כי תמכתי בפעולות האחרונות בגדה. ציפיתם שאגנה אותן?" טען.