הסיוע הגדול שתקוע במזח - וחילופי ההאשמות: כשלושה שבועות לאחר "מבצע ארנון" שבו חולצה נועה ארגמני מתוך מחנה הפליטים נוסיראת שבמרכז הרצועה, והיום (רביעי) נודע ל-N12 כי מאז האו"ם מסרב לאסוף את הסיוע מהמקום. התוצאה: יותר מ-7,000 משטחי סיוע תקועים במזח הצף שהקימה ארה"ב מול חופי עזה.
על פי מקורות שמעורים בפרטים, באו"ם מאשימים כי "המסוק שחילץ את נועה ארגמני נחת באזור המזח ונשקפת סכנה לצוותים שלנו כי חמאס וגורמים נוספים תופסים את המזח כאזור מבצעי". מנגד, גורם ישראלי הדגיש כי מדובר בטענות שווא והדף אותן: "זה תירוץ של האו"ם כדי להפעיל לחץ על האמריקנים שילחצו עלינו כדי שנאשר לבצע פעולות שעד כה לא הסכמנו להן".
כתוצאה מכך, באו"ם מאיימים להשעות את הפעילות ההומניטרית ברצועת עזה - אם ישראל לא תנקוט צעדים לאבטחת הצוותים של עובדי הארגונים הבין-לאומיים ושיירותי הסיוע, ותוודא שאף אחד מהם לא נפגע. "הם לוקחים את הסיוע כבן ערובה וזה מראה עד כמה לא אכפת להם מתושבי רצועת עזה", תקף הגורם ששוחח עם N12.
בינתיים, הסיוע ההומניטרי של האו"ם לא זורם גם ממעבר כרם שלום ומי שמעביר את משאיות הסיוע משם הוא הסקטור הפרטי בלבד שמפיץ את הסחורה. כתוצאה מכך, 1,150 משאיות סיוע תקועות כעת בצד הפלסטיני של המעבר וממתינות לאיסוף מצד ארגוני האו"ם.
ארגוני הסיוע ההומניטרי שפועלים ברצועה אמרו לאחרונה לניו יורק טיימס שהמזח נכשל ברובו במשימתו. לדבריהם, בתוך חודש מאז שהובא לקו החוף העזתי, פעל המזח כ-10 ימים בלבד ובשאר הזמן - נאלצו להשבית אותו מפני שנהרס בסערה בים, נותק כדי למנוע נזק נוסף או נעצרה פעילותו בשל חששות ביטחוניים.
בחודש שעבר דווח ברויטרס כי קרוב לשלושה רבעים מהסיוע ההומניטרי שהועבר מהמזח הצף שהקים הצבא האמריקני מול חופי עזה, בהיקף של 320 מיליון דולר - נגנב בדרך למחסן של האו"ם.