הבוקר (שני) פרסם דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי, תיעוד בו נראה ניסיון שיגור של טיל שיוט רוסי מדרום לבנון לכיוון ישראל. תא"ל במיל' צביקה חיימוביץ', לשעבר מפקד ההגנה האווירית, הסביר על טיל המדובר ועל ההיסטוריה והשדרוגים שבוצעו בו לאורך השנים.
בתוך כך, ל-N12 נודע כי המטרות שצה"ל יתקוף בין היתר בבקעת הלבנון הן מפעלי יצור ומחסני אמל"ח שובר שוויון ומפקדות של ארגון חיזבאללה, מצבורים של טילי קרקע אוויר טילי שיוט ונ"מ. דובר צה"ל ציין כי חיזבאללה מאחסן חלק מאמצעי הלחימה שברשותו בתוך בתים של אזרחים, וכי צה"ל יתקוף כל איום שיופנה כלפי אזרחי מדינת ישראל.
"הטיל הזה הוא טיל שיוט רוסי ישן, אותו פגשנו לראשונה בראשית שנות ה-80 במהלך מלחמת לבנון הראשונה. באותה תקופה, מדובר היה בטכנולוגיה חדשנית שלא הייתה קיימת קודם לכן", הסביר חיימוביץ'. "הטיל עבר מעל כוחות צה"ל בלבנון, והיה 'מגהץ' אותם – משלב מודיעין חזותי עם יכולות תקיפה ישירות".
חיימוביץ' ציין כי הפעם הראשונה שטיל מסוג זה הופל הייתה בין השנים 1985-1986, במהלך קרב אווירי מעל הים מול חופי עכו, על ידי מטוס F-16 של חיל האוויר הישראלי. עם זאת, כיום מדובר באיום מוגבל יחסית. זה לא האיום הכי מתקדם שיש לטענתו. "יש פה האדרה של היכולות, אך בפועל הטיל מוגבל לטווח של כ-200 קילומטרים" הדגיש, אך מצד שני, "הוא מסוגל לבצע שינויי כיוון בזוויות ישרות – לדוגמה, לטוס כ-100 קילומטרים לכיוון אחד, ואז לפנות בזווית של 90 מעלות ולהמשיך ישר, אבל הוא לא מסוגל לתמרונים מורכבים כמו הטילים המתקדמים יותר, למשל ה'טומהוק'".
עם זאת, למרות המגבלות, הטיל הזה עדיין מסוכן מאוד מבהיר חיימוביץ'. חיזבאללה שדרג אותו כך שהוא נושא ראש קרב גדול במיוחד – קרוב ל-300 קילוגרם של חומר נפץ. המשמעות היא שהטיל הזה יכול להפוך לפצצה מדויקת ביותר, אם הוא מגיע לנקודת פגיעה בטווח של עשרה מטרים ועם כמות כזו של חומר נפץ, זה הופך את האירוע למורכב ומסוכן. עם זאת, "הטילים האחרים שברשות חיזבאללה, כמו היאחונט, טילי שיוט חוף-ים מתקדמים ומדויקים יותר, שצה"ל נתקל בהם לראשונה במלחמת לבנון השנייה ב-2006", הסביר"
ההבדל בין טיל שיוט לכטב"ם הוא במהירות ובגובה. טיל שיוט טס במהירות גבוהה ובגובה נמוך, מה שהופך אותו לקשה לזיהוי וליירוט בהשוואה למל"טים"
בתיעוד שפורסם הבוקר על ידי דובר צה"ל, נחשפה השיטה שבה משתמש ארגון הטרור חיזבאללה לשיגור והסתרת טילי שיוט מתוך אזורי מגורים. התיעוד מדגים את התהליך שבו מחבלים מכינים את השיגור מתוך בתים של אזרחים, תוך הסוואת הפעולה כדי למנוע זיהוי או תגובה מהירה. ניתן לראות כיצד פותחים המחבלים צוהר מוסתר בגג המבנה, שמיועד לשיגור הטיל, וזאת תוך שימוש במבנה האזרחי כהסוואה מפני תקיפות נגדיות. הבחירה להשתמש במבנים אזרחיים נועדה להרתיע תקיפות ישראליות בשל החשש לפגיעה באזרחים חפים מפשע, מה שהופך את הפעולה לחלק מאסטרטגיית הלחימה של חיזבאללה המשלבת טרור והגנה על רקע אוכלוסייה אזרחית.