בכירים בישראל טוענים שהמתווכות במשא ומתן לעסקת חטופים, קטאר ומצרים, שקלו או שוקלות להאשים באופן פומבי את ישראל בכישלון המגעים, כך פרסמנו הבוקר (שלישי). במקביל, בארה"ב מנסים להגיע לפריצת דרך במשא ומתן, כשהנשיא ביידן מכנס כמעט מדי יום את הצוות האמריקני שעוסק בנושא.
בירושלים חששו שמצרים וקטאר יאשימו בפומבי את ישראל בכישלון המגעים. העמדה של המתווכות הערביות היא בניגוד לדעתה של ארה"ב, שסבורה שחמאס דורש תנאים מפליגים. בוושינגטון מסבירים שארגון הטרור חרג מהסיכומים שכבר הושגו על מספר האסירים שישוחררו וטיבם.
החשש הוא שהפער בין ארה"ב לקטאר ומצרים, בנוגע לזהות הגורם שאחראי לכישלון המשא ומתן, יפגע בסופו של דבר במגעים. החשש הוא שהפער ירחיק בין המתווכות, וימנע הפעלת לחץ על חמאס להסכים לעסקת חטופים.
בינתיים, האמריקנים ממשיכים בניסיון להגיע לפריצת דרך במשא ומתן. נשיא ארה"ב ביידן מכנס את הצוות שלו על בסיס כמעט יום-יומי, ובארה"ב דורשים מקטאר ומצרים להפעיל לחץ על חמאס.
האמריקנים מסבירים שאם ציר פילדלפי יישאר כסוגיה האחרונה שדרושה פתרון - ניתן יהיה להגיע להסכם. כרגע הקשחת עמדת חמאס בסוגיית האסירים שישוחררו זו המחלוקת העיקרית שמונעת את התקדמות המשא ומתן.
בתוך כך, בארה"ב מתנהל בימים אלה כנס MEAD, שמפגיש בין גורמים ישראלים ואמריקנים. הישראלים שומעים תסכול גובר מצד האמריקנים, שמזהירים כי הכוחות שלהם יצטרכו לעזוב בקרוב את האזור. יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ נפגש בארה"ב עם שר החוץ האמריקני בלינקן. גנץ הבהיר שברגע שיהיה מתווה - ניתן יהיה להגיע להסכמות פוליטיות בישראל. גנץ הפציר באמריקנים שלא להתייאש ולהמשיך בתיווך במשא ומתן.