בירדן אומנם מקפידים לתדרך את התקשורת בימים האחרונים שלא יאפשרו לאף גורם לעשות שימוש במרחב האווירי שלהם - אלא שבשיחות סגורות, נשמעים שם אחרת. גורם ברבת עמון שמעורה בפרטים אישר היום (שבת) בשיחה עם N12 כי "נאפשר לישראל להדוף את המתקפה האיראנית במרחב האווירי שלנו".
"זה נובע מאינטרס ביטחוני וזו המדיניות, כמו שבחודש אפריל ירדן סייעה לישראל לבלום את המתקפה האיראנית. היא בסופו של דבר בעלת ברית של ארה"ב", הוסיף הגורם הירדני.
גם באתר החדשות הבין-ערבי, ערבי פוסט, דיווחו מפי שלושה מקורות ביטחוניים ירדניים כי "השלטונות בירדן הודיעו לישראל כי יאפשרו לחיל האוויר שלה ליירט את המתקפה האיראנית הצפויה במרחב האווירי של הממלכה". גם שם ציינו כי "זה קורה בזמן שירדן אומרת שהיא 'לא תאפשר לאיראן או לישראל להשתמש במרחב האווירי שלה ולהפוך את הממלכה לאזור מלחמה'".
המקורות הוסיפו לערבי פוסט כי "קיים תיאום ביטחוני, צבאי ומודיעיני בין ירדן וישראל לגבי התגובה האיראנית הצפויה, מה שמבטיח כי חיל האוויר הישראלי מורשה להשתתף ביירוט התקפות איראניות פוטנציאליות שעלולות לעבור בשמי הממלכה".
לדבריהם, בבסיס מופק א-סלטי בעיירה אל-אזרק שבמזרח ירדן יש חמ"ל שמשמש לתיאום ביטחוני בנוגע לכניסת מטוסים ישראלים למרחב האווירי בירדן כדי "להדוף כל תקיפה אפשרית שמגיעה מאיראן".
ועדיין, נראה שבממלכה ההאשמית בוחרים בינתיים לשמור את האירוע בשקט, בשל הביקורת הפנימית שהיא ספגה כשהפגינה שותפות אסטרטגית אמיתית לצד ישראל בליל הטילים והכטב"מים של איראן ב-14 באפרילס על פי דיווחים זרים, טייסי חיל האוויר הירדני נכנסו לתמונה ופעלו מתחת לרדאר כדי ליירט את הכטב"מים ששוגרו ועברו בשטחה.
על פי מקורות ערביים, גם סעודיה הייתה מעורבת בסיכול האיום האיראני בחודש אפריל. גורם בארמון הסעודי אמר השבוע ל-N12 כי "איראן מתאמת את זה עם המדינות השכנות, כולל סעודיה וירדן, והטילים שלה לא צפויים להיכנס למרחב האווירי שלנו. אמרנו בעבר שסעודיה תיירט כל טיל שייכנס למרחב האווירי שלה והאיראנים הבינו את זה. אם זה יקרה - אנחנו בוודאי נמנע את זה, כפי שקרה באפריל".
הברית האזורית של ישראל - שצפויה להתייצב לצידה בזמן המתקפה האיראנית
לראשונה אחרי כמעט עשור, שר החוץ הירדני איימן א-ספדי הגיע ביום ראשוו לביקור חריג בטהראן, שם נפגש עם ממלא מקום שר החוץ האיראני עלי באקרי כני. מפגש מהסוג הזה בין שני הצדדים לא אירע מאז 2015 וטומן בחובו את הניסיון הירדני למשוך בחוטים מאחורי הקלעים כדי למנוע הסלמה אזורית.