תת-אלוף ברק חירם צפוי להיפגש מחר עם חברי קיבוץ בארי בפעם הראשונה מאז פרסום ממצאי התחקיר מהקרבות בקיבוץ ב-7 באוקטובר. חירם, שניהל את הלחימה בקיבוץ בשבת השחורה, קיבל החלטות סבירות נוכח התנאים והמציאות שהתפתחה במקום באותו יום, כך על פי ממצאי התחקיר שערך צה"ל.
חירם יגיע לדבר בפעם הראשונה עם חברי הקיבוץ במהלך הפגישה המתוחה שתתקיים מחר. בין השאר, צפוי תת-האלוף להתחיל בחודשים הקרובים את תפקידו כמפקד אוגדת עזה ומשכך יידרש לאמון מצד תושבי העוטף. מחר, בשיח שיקיים עם חברי הקיבוץ, ינסה חירם לעשות צעד משמעותי כדי לקבל אמון זה.
כזכור, ממצאי תחקיר הקרבות בקיבוץ בארי שפורסמו לפני שבועיים וחצי עלה כי לא נמצאו ליקויים משמעותיים בהחלטות שקיבל חירם לכל אורך השעות בהן פיקד על הלחימה בקיבוץ. כמו כן, גם ביחס להתנהלותו ב"בית של פסי", צוין בתחקיר כי ההחלטה שלו לשגר את ארבעת הפגזים לגג הבית הייתה סבירה.
קיבוץ בארי היה אחד ממוקדי הלחימה הקשים ביותר באותה השבת: 101 מתושביו נרצחו בידי מחבלי הנוח'בה שחדרו לשטח ישראל, 29 אזרחים נחטפו משטח הקיבוץ לתוך רצועת עזה, 11 מהם עדיין שם. 9 חודשים אחרי, הוצגו לרמטכ"ל ממצאי התחקיר הארוך שמתארים מה בדיוק קרה שם, בזמן שקיבוץ שלם הופקר למשך שעות ארוכות.
עשרות מחבלים הגיעו לבית של פסי כהן בקיבוץ בארי על פי הממצאים, ואחרי ש"סיימו" את הטבח במסיבת הנובה. הלחימה מולם מנוהלת ע"י מפקד כוח הימ"מ, פקד ארנון זמורה ז"ל, בתיאום עם תא"ל ברק חירם שניהל את הלחימה בכל הקיבוץ.
אחרי התייעצות בין שני המפקדים, התקבלה החלטה לירות 2 פגזים – אחד לשביל שלצד הבית והשני לקומה השנייה. לאחר מכן מפקד כוח הימ"מ מחליט לפרוץ למבנה, כשהוא בראש הכוח. כוח הימ"מ סופג נפגעים במהלך ניסיון הפריצה, והם סיפרו אחר כך ששמעו במהלכה קולות של כמה מבני הערובה, שהעידו שהם עדיין בחיים. כתוצאה מהקרב, המבנה כולו עולה בלהבות, וחולצה ממנו בחיים רק אישה אחת - הדס דגן.
ההערכה שאליה הגיעו בצה"ל בעקבות התחקיר, שבו נשמעו עדויות של מאות לוחמי צה"ל, שב"כ, ימ"מ, שוטרים ותושבי הקיבוץ היא שמרבית בני הערובה נהרגו מירי מחבלי הנוח'בה ולא מהפגז. כמו כן, הגיעו למסקנה שההחלטות שקיבל ברק חירם סבירות לנוכח התנאים והמציאות שהתפתחה במקום.