נשיא איראן מסעוד פזשכיאן שב ואמר אחר הצוהריים (רביעי) כי טהראן מוכרחה להגיב על "התוקפנות הישראלית". בשיחה עם עמיתו הצרפתי עמנואל מקרון, הוסיף פזשכיאן שאיראן "לעולם לא תשתוק לנוכח תוקפנות כלפי האינטרסים והביטחון שלה". לדבריו, אם ארה"ב ומדינות המערב באמת רוצות למנוע מלחמה, עליהן לחייב את ישראל לעצור את "רצח העם" בעזה ולהסכים להפסקת אש.
גם בלבנון הדריכות בשיאה בשבוע האחרון, מחשש שהמתקפה האיראנית הצפויה נגד ישראל תוביל להסלמה שתשפיע על האזור כולו. המנהיגים במזרח התיכון מקיימים בליץ שיחות בניסיון להפעיל לחץ על עוצמת התגובה. הלבנונים ממשיכים להימלט מהמדינה ובעיירות ובמוסדות הציבוריים נערכים לקראת הפעלת תוכנית החירום.
עיתון אל-אח'באר הלבנוני דיווח היום כי ארגוני האו"ם בלבנון, כולל כוחות יוניפי"ל, החלו לפנות את משפחות עובדיהם הזרים אל מחוץ למדינה. במקביל, הארגונים ביקשו מאנשיהם שיצאו לחופשות בחו"ל לחזור ללבנון לבד, ללא המשפחות.
בצל ההיערכות להסלמה, עיתון א-דיאר הלבנוני דיווח כי צבא ארה"ב צפוי להקים גשר ימי באזור ג'וניה, מצפון לביירות, לטובת חילוץ אזרחים זרים ודיפלומטים. הגשר ישמש גם נקודת מעבר להכנסת ציוד הכרחי במקרה של שיתוק הנמלים הימיים והאוויריים.
חבר הפרלמנט הלבנוני מישל מוסא מאמל אמר כי "קשה להעריך את מהלך הדברים, במיוחד לאחר ההתפתחויות האחרונות". לדבריו, העיריות והרשויות פועלות באמצעות הוועדות הרלוונטיות ומתבססות על תוכנית החירום שגיבשו על מנת להקל על מצבם של אזרחים המעוניינים להתרחק מאזורי העימות. "רוב המשפחות התכוונו לשכור דירות במקומות רחוקים מדרום לבנון, אך התוכנית תקפה לאזרחים שיהיה להם מקלט למקרה שהמצב יחמיר", הוא אמר.
למרות הבהלה בלבנון והנהירה לסופרים ולבתי המרקחת, מנכ"ל משרד הכלכלה הלבנוני, מוחמד אבו חיידר, אמר שאין משבר כל עוד כל הנתיבים הימיים פתוחים. בריאיון לערוץ לבנוני, הוא אמר כי לבנון מייבאת יותר מ-80% מצורכיה. "נתנו את הפקודות שלנו - להוציא את כל הסחורה מהנמל". לדבריו, אין צורך למהר לנקודות המכירה: "בנזין זמין, סולר זמין, גז זמין ואוכל זמין".
מנגד, ראש איגוד יבואני התרופות, ג'ו גריב, טען כי "מלאי התרופות הכללי מספיק לחמישה חודשים וחצי, כולל מה שיש ליבואנים וחלקם בבתי חולים". לדבריו, "אנחנו לא רק חוששים מהבטחת ציוד רפואי למלחמה, אנחנו חוששים לספק תרופות למחלות כרוניות ולסרטן".
גריב הוסיף כי "במקרה של מצור על הנמלים, עשינו תיאום עם חברות לוגיסטיות בחו"ל כדי שהתרופות יאספו במקום אחד ויינתנו אישורים מיוחדים לייבא אותן. לא ייתכן מונופול, רפואה היא מצרך שמחירו נקבע בידי משרד הבריאות".
בינתיים, מנהיגים במזרח התיכון פועלים בניסיון להרגיע את הרוחות ולמנוע מהמצב לצאת משליטה - ולהידרדר להסלמה כוללת. ראש ממשלת קטאר מוחמד בן עבד א-רחמן א-ת'אני שוחח עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן ועם שר החוץ המצרי בדר עבד אל-עאטי. גם שר החוץ המצרי שוחח עם בלינקן, וכן עם שרי החוץ של איראן ולבנון, על מנת "לבלום את ההסלמה הממושכת" ועל רקע התגובות שעלולות להוציא את המצב משליטה.
שר החוץ הלבנוני, עבדאללה בו חביב, אמר אתמול במסיבת עיתונאים עם עמיתו המצרי כי "אנחנו פועלים כדי למנוע מלחמה כוללת שתפגע באינטרסים של כל מדינות האזור. מקווים שהתגובה נגד ישראל לא תהיה קולקטיבית או חזקה".
To our neighbors in Lebanon:
— Israel ישראל (@Israel) August 7, 2024
Your country has been taken hostage by Hezbollah, a terrorist organization which has wreaked destruction, terror and instability across Lebanon.
Hezbollah is not only a threat to us in Israel, but a threat to the safety and security of the people of… pic.twitter.com/fScxmYNa6u
אחר הצוהריים, משרד החוץ פרסם סרטון ברשת X (טוויטר לשעבר), עם פנייה לאזרחי לבנון: "לשכנינו בלבנון, ארצכם נלקחה כבת ערובה בידי חיזבאללה, ארגון טרור שזרע הרס, טרור וחוסר יציבות ברחבי לבנון. חיזבאללה הוא לא רק איום עלינו בישראל, אלא איום גם על שלומם וביטחונם של תושבי לבנון. עכשיו הזמן להשמיע את קולכם".