הרשות הפלסטינית דחתה הצעה אמריקנית שבאופן רשמי לא היא תהיה אחראית על ניהול מעבר רפיח במסגרת עסקה. ישראל סירבה עד כה להעביר את המעבר לידי הרשות הפלסטינית באופן רשמי, אבל הייתה מוכנה שאנשי הרשות יקבלו את האחריות באופן לא רשמי.
בפגישה שהתקיימה בתל אביב בשבוע שעבר בין האחראי לענייני המזרח התיכון בבית הלבן ברט מקגורק לבין ראשי מערכת הביטחון הישראלית ושני עוזריו הקרובים של אבו מאזן, חוסיין אל-שייח וגנרל מאג'ד פרג', הוצע גם שארה"ב ומצרים יקבלו יחד את האחריות למניעת הברחות לאורך ציר פילדלפי.
עוד הוצע שהפיקוח על מניעת מעבר מחבלים מצפון לציר נצרים יבוצע מן האוויר. אנשיו של אבו מאזן עמדו על דרישתם שישראל תכיר ברשות הפלסטינית כגורם המיועד לקבל לידיו את השליטה ברצועה. מדובר בהתפתחות משמעותית שכן ללא הסכמת הרשות הפלסטינית למתווה השליטה במעבר רפיח הצדדים יתקשו להגיע לעסקת חטופים.
במקביל, ברקע הסירוב המתמשך של אבו מאזן לשלוח את אנשיו לעזה, עומדים מסרים מהנהגת חמאס שהזהירה כי תפעל נגד כל הסדר שלא יהיה בהסכמתה המוקדמת, הן במעבר רפיח והן בסוגיות אחרות. חמאס חזר במסרים אלה על הצעתו כי תקום ממשלה טכנוקרטית לניהול הרצועה בהסכמתו ובאישורו.
עוד הבהירו ראשי חמאס כי הם מתנגדים להחלפת הצוותים שפעלו בצד הפלסטיני של מעבר רפיח לפני המלחמה. לדבריהם, מדובר באנשים שהם פקידי מדינה ויש לשמור על מעמדם וזכויותיהם. יצוין כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר היום באזור מעבר רפיח כדי לבחון את המלצות צה"ל בנוגע להסדרים הרצויים שם, היה וצה"ל ייסוג משם במסגרת עסקת חטופים.
בתוך כך, ל-N12 נודע כי בוועד המרכזי של הפתח התגלעה מחלוקת קשה בין אבו מאזן ונאמניו לבין בכירים אחרים ובראשם ג'יבריל רג'וב. רג'וב ודומיו מצדדים בפתיחת דיאלוג רציני עם חמאס על תיאום ההסדרים ברצועת עזה בסיום המלחמה ועל שילוב חמאס באש"ף. אבו מאזן ותומכיו סבורים שאין תועלת בניסיון כזה. למרות זאת, אבו מאזן הסכים לשלוח את סגנו בהנהגת הפתח, מחמוד אל-עאלול, לפגישות עם משלחת חמאס בסין בתוך ימים אחדים לאחר שקודם לכן ביטל את הסכמתו לדו-שיח שיזמה בייג'ינג.
לפני יומיים חשפנו ב"מהדורה המרכזית" את המתווה שגיבשו ראש השב"כ וגורמי ביטחון ישראלים עם ראש המודיעין המצרי לגבי ציר פילדלפי ומעבר רפיח. לפי המתווה, מעבר רפיח יופעל בידי גורמים בין-לאומיים "בתמיכת גורמים פלסטינים שאינם משתייכים לחמאס", על פי רשימה שתאושר על ידי שב"כ ותגובש על ידי מצרים.
עוד לפני כן, יתבצעו עבודות הנדסיות כדי לוודא שאין מנהרות הברחה שחוצות למצרים. לפי המתווה, ישראל תשלוט בכל האמצעים הטכנולוגיים שיוצבו באזור. זאת, לאחר שיותקנו אמצעים אלקטרוניים לניטור מנהרות בציר פילדלפי, וכן אמצעים מעל הקרקע כדי למנוע הברחת אמל"ח.