תחקירים מבצעיים שהוצגו לרמטכ"ל חשפו כשלים מטרידים במערך ההגנה האווירית בשעות הקריטיות של מתקפת 7 באוקטובר. מסיבות ביטחוניות שלא ניתן לפרטן, מספר סוללות כיפת ברזל ברחבי עוטף עזה סבלו מאי-ספיקה בדקות הראשונות של המתקפה. המשמעות – היעדר מוחלט של יירוטים מאותן סוללות אל מול מטח רקטות חסר תקדים, כשמערך ההגנה האווירית פעל במתכונת שגרה בשל היעדר התרעה מודיעינית מוקדמת, כך נחשף אתמול (ראשון) ב"מהדורה המרכזית".
עוצמת המתקפה הייתה חסרת תקדים: 3,700 רקטות נורו לעבר יישובי העוטף בארבע השעות הראשונות. 1,400 מהן שוגרו ב-20 הדקות הראשונות בלבד למתקפה. ככל שחלפו השעות, כך סוללות נוספות בעוטף "התרוקנו" מתחמושת, מה שהוביל למצב שבו מחצית משיגורי הרקטות לעבר אזורים מיושבים לא יורטו כלל. מאות רקטות נפלו בשכונות מגורים ואזורים מיושבים בעוטף.
המצב החמיר כאשר חדירת המחבלים המסיבית מנעה את היכולת לחמש מחדש את הסוללות שהתרוקנו. במקרה אחד, קצינה ושני חיילים שהובילו תחמושת במשאית לעבר אחת הסוללות נפלו בדרכם. למרות הכשל ביירוט, מספר ההרוגים מפגיעות רקטות עמד על 14, שבעה מהם בפזורה הבדואית, שאינה ממוגנת. המספר הנמוך יחסית של הרוגים לעומת פגיעת הרקטות הגיע הודות למערכת ההתרעה שפעלה ביעילות ולמשמעת האזרחית הגבוהה והכניסה למרחבים מוגנים.
הלקח העיקרי הוא הצורך בהצבת מספר גדול בהרבה של סוללות כיפת ברזל גם בעיתות שגרה, כדי להיערך לאפשרות של הפתעה מודיעינית נוספת. התחקיר והממצאים אושרו לפרסום על ידי הצנזורה הצבאית.