מחדר שליטה מבוצר הממוקם במרומי הר מירון, פועלת אחת היחידות הקריטיות ביותר של חיל האוויר - יחידת הבקרה האווירית. מכאן מנוהלת תעבורת המטוסים בשמי הארץ, ומכאן מתואמות התקיפות על איראן ולבנון. בשנתיים האחרונות, כשסגירת נתיבי טיסה אזרחיים הייתה הצרה הקטנה ביותר של הבקרים, היחידה הפכה למוקד מרכזי של המאמץ המלחמתי.
"אנחנו אחראים מתקיפה באיראן ועד להגנה מכטב"מים בלבנון או בסוריה. אנחנו רואים פה רחוק מאוד, מהמדינות השכנות ועד מדינות שכנות לשכנותינו", הסביר סא"ל א', מפקד יחידת בקרה אווירית צפון. למרות שמאות טילי נ"ט של חיזבאללה פגעו בבסיס ובמכ"מים שמוצבים בו, היחידה המשיכה לתפקד. "כל מכ"ם שנפגע מחיזבאללה החלפנו אותו באחד חדש עם יכולות חדשות, כך שרציפות התפקוד של חיל האוויר לא נפגעה כלל לאורך הלחימה", הוא הוסיף.

הפעלת התקיפות על איראן חייבה תיאום מורכב של מאות מטוסים הפועלים בו-זמנית. "בהתקפה, התפקיד שלנו כגף תחבורה זה לסנכרן את כל המטוסים שיוצאים וחוזרים מתוך מטסי התקיפה שביצענו באיראן. לפעמים מאות מטוסים צריכים להגיע כמעט יחד. הסנכרון של כל הדבר הזה ביחד זו המשימה שלנו", תיאר סרן ג', מפקדת טייסת התעבורה ביחידת הבקרה.

על המסכים הרבים שפרוסים בחדרי השליטה, שאסור לחשוף את תוכנם, פרוסה מפת המזרח התיכון בזווית רחבה במיוחד. מלבד תנועת המטוסים, מערכות הגילוי שמופעלות מהיחידה צריכות לזהות איומים על מדינת ישראל - בעיקר כלי טיס. רק במהלך 12 ימי הלחימה באיראן איתרו הבקרים ביחידה כ-1000 כטב"מים והובילו להפלתם. העבודה הזו מקבלת משמעות אישית עבור רבים מהמשרתים, שחלק ניכר מהם הם תושבי הצפון.
"אני חושב לפני כל פעולה שמונה פעמים, לא רק על אמא שלי, על כל האימהות בכל הארץ. אישית חוויתי פגיעה ישירה בעסק של אבא שלי, שהיה ממוקם בקריות", סיפר סרן ע'. המימד האישי של הלחימה מתערב עם המשימה המבצעית, כאשר החלטות שמתקבלות בחדרי השליטה משפיעות ישירות על בני המשפחה של אותם בקרים.

בזמן הלחימה הארוכה בצפון, יחידת הבקרה האווירית סומנה כאחד היעדים המרכזיים של חיזבאללה. "ידענו, נערכנו מנטלית, עשינו הכנות לחיילים - איך להיערך לסיטואציה של ספיגה", סיפרה רס"ב ש'. סרן ג' מתאר את רגע האמת: "התאמנו בצורה הכי מדויקת והכי טובה שאפשר. כשזה באמת קורה והיחידה שלך תחת ספיגה ובמקביל אתה מוציא את כל המטוסים האלה לפועל, זו היתה תחושה עילאית שלא אשכח לעולם".