על רקע המאמצים לחתום על עסקת חטופים, פרסמנו אמש (חמישי) ב"מהדורה המרכזית" דברים שאמר בכיר ישראלי שמעורה בפרטי המשא ומתן לחדשות 12: "יש התקדמות כל יום. גם עכשיו. חשבנו שקצב ההתקדמות יהיה מהיר יותר וזו הייתה גם הציפייה האמריקנית. זה ידרוש עוד זמן, לפחות עוד כמה ימים".
אותו בכיר הוסיף כי "הכדור בידי חמאס, שקיבל מפות מעודכנות ועדיין לא חזר עם תשובה רשמית ולא מראה התגמשות בסוגיה. לא יהיו רק פשרות שלנו".
הערב ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הצהרה בקולו: "ניכנס למשא ומתן על סיום המלחמה. זה צריך להיעשות בתנאים המינמלים שקבענו, לא הכול בידיים שלנו".

עוד פרסמנו הערב כי ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח שלשום עם צוות המו"מ בדוחה, והעביר למ', שעומד בראש הצוות מטעם השב"כ, לנציגי צה"ל, ולנציגיו גל הירש ואופיר פלק, את קווי ההתגמשות המקסימליים של ישראל במסגרת הדיונים.
הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר נשאל ביממה האחרונה על הנוכחות של צה"ל בציר מורג - ונתן את דעתו המקצועית לגבי המפות החדשות שהועברו לחמאס.
מפת הנסיגה שהציגה ישראל
הערב ברק רביד חשף ב"מהדורה המרכזית" את המחלוקת המרכזית במגעים להסכם - סוגיית היקף הנסיגה הישראלית משטחים שנכבשו ברצועת עזה. במסגרת השיחות האחרונות, ישראל הסכימה לסגת מציר מורג. לפי אותה מפה, ישראל עדיין דורשת להשאיר את כוחות צה"ל כ-2-3 ק"מ מצפון לציר פילדלפי. מדובר באזור שבו הייתה העיר רפיח, ושם הממשלה רוצה להקים מחנה פליטים.
השבוע, התקיימה בבית הלבן פגישה חשאית שבה השתתפו נציגי ישראל, ארה"ב. בפגישה זו הגישה ישראל את המפות החדשות לחמאס, עם נכונות להתגמש בנושא הנסיגה מרצועת עזה. במקור ישראל רצתה לשמור על נוכחות בכל השטח שבין גבול מצרים-עזה ועד לציר מורג, עם מרחק של 4-5 ק"מ. במפה החדשה שישראל הציגה המרחק הזה נחתך כמעט בחצי - עם דרישה לשמור על מרחק של 2-3 ק"מ מציר פילדלפי צפונה אל תוך רצועת עזה. זה האזור ששנתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ אמרו שאולי יקימו בו מחנה פליטים שישמש בהמשך אזור מעבר של פלסטינים מרצועת עזה אל מחוצה לה.

לפי אותה מפה, ישראל רוצה ליצור אזור חיץ מסביב לכל הרצועה - חלקים של עד שני ק"מ. מקור שמעורה במו"מ מסר לחדשות 12: "גם המפה הנוכחית, אחרי ההתגמשות הישראלי, לא מקובלת על חמאס, במיוחד בכל הנוגע לאזור חיץ שיכול להגיע לעד שני ק"מ בגבול המזרחי בחלקים מסוימים שבין עזה לישראל".
בכירים בישראל ששוחחו עם משפחות חטופים מביעים חשש מאובדן ההזדמנות: "הגענו לרגע עדין ושברירי. הרכבת על המסלול לעסקה ואסור לאפשר לה לרדת מהמסילה. היינו בנקודות דומות בעבר שפספסנו הזדמנויות. זה לא הרגע להחמצה נוספת". המסר הזה עבר גם לבכירי הדרג המדיני בימים האחרונים.

אחרי רה"מ - שר הביטחון יטוס לוושינגטון ביום רביעי, שם הוא צפוי להיפגש עם נציגים במשרד ההגנה של ארה"ב ועם בכירים בממשל טראמפ. הפגישות מתקיימות כחלק מההבנות בין ישראל לארה"ב סביב הסוגייה האיראנית. ככל הנראה צפוי להיחתם שם מזכר הבנות דיסקרטי שממסד עוד ממערכת היחסים בין ישראל לארה"ב בהיבו הביטחוני, בהקשר של רכש ונשק התקפי והגנתי.