אות חיים - מעיראק: המיליציות הפרו-איראניות במדינה שיחררו היום (שני) סרטון מוקלט של החוקרת הישראלית אליזבט צורקוב, יותר משבעה חודשים אחרי חטיפתה. בסרטון, שבו היא מדברת בעברית אך מקריאה טקסט שככל הנראה הוכתב לה בידי שוביה ותורגם על ידה מערבית - היא מזכירה את המלחמה בעזה. הנתון הזה עשוי ללמד על כך שהוא צולם בחודש האחרון.
"שמי אליזבת צורקוב, אני אזרחית ישראלית. גילי עוד מעט יהיה 37", פותחת צורקוב את דבריה. "לפני שעזבתי את ישראל גרתי בתל אביב בשכונת גן החשמל. עברתי לארצות הברית, ובשנים שגרתי שם עברתי לטובת המוסד וה-CIA. בתחילת עבודתי עבדתי בסוריה, בבניית הקשר בין ישראל וכוחות סוריה הדמוקרטית בצפון-מזרח המדינה בשנת 2019 בשליחות מהמוסד וה-CIA. לאחר מכן התחלתי לעבוד בעיראק. עבדתי על נושא הנורמליזציה, קידום נורמליזציה בקרב האופוזיציה הליברלית בעיראק".
בהמשך פירטה החוקרת על אופי עבודתה, והתייחסה, כאמור, למלחמה בישראל: "המשימה המרכזית שעבדתי עליה בתקופה האחרונה היא יצירת מתח ובעתיד לחימה בתוך עיראק. אני עוקבת אחרי החדשות שמגיעות מעזה ומעשי הטבח שמתרחשים בעזה באופן יומיומי, הרג נשים, ילדים וזקנים, והפצצת בתי חולים. ההתנהגות הזו תגרום לשנאה יוקדת לנצח בינינו לבין העם הפלשתיני והאנשים שחיים בעזה. בגלל זה לא נוכל לחיות בשכנות ובשלום עם עזה. זו התנהגות מטופשת מצד ממשלת נתניהו שתוביל לאבדון ולהמשך לחימה שוב ושוב", היא אומרת בטקסט שהוכתב ככל הנראה בידי מי שמחזיק אותה.
"אני קוראת למשפחות השבויים שנמצאים בעזה לעשות כל שביכולם על מנת שתיפסק המלחמה הזו והבנות והבנים שלהם יהיו בחיים כשתסיים המלחמה הזו", המשיכה אליזבט. "אם אתם רוצים שהבנים והבנות שלכם יוותרו בחיים, המלחמה חייבת להיפסק", הוסיפה צורקוב.
עוד אמרה צורקוב כי לפי מה שידוע לה - לא מתנהלים שום מגעים לשחרורה. "הגעתי לעיראק בשירות המוסד וה-CIA כאשר אני נמצאת במעצר כבר מעל 7 חודשים", אמרה.
"אני שירתי את המדינה ועד עכשיו לא התרחש שום דבר, ממה שאומרים לי אין שום תנועה לשחרורי. זה משהו שחשוב שהעם בישראל ידע, זוהי הממשלה הישראלית. אני במצב לא פשוט כבר תקופה ממושכת, מעל ל-7 חודשים. אני קוראת למשפחה שלי, לאמא ולאבא, רינה וארקדי, אמה אביטל ודוד, חבריי, שיפעלו למען שחרורי כמה שיותר מהר כדי שאחזור אליכם", היא חותמת.
צורקוב היא אשת אקדמיה אשר נסעה לעיראק באמצעות דרכונה הרוסי ומיוזמתה האישית לטובת עבודת דוקטורט ומחקר אקדמי מטעם אוניברסיטת פרינסטון שבארה"ב. היא עלתה לישראל בצעירותה אך עזבה בשנים האחרונות לטובת הלימודים בפרינסטון. במסגרת עבודתה אליזבט הייתה מצויה בקשר יומיומי עם מקורות בסוריה ומחוצה לה. היא בוגרת תואר שני בהיסטוריה של המזרח התיכון מאוניברסיטת תל אביב ובוגרת תואר ראשון בתקשורת ויחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית. עם פרסום ההודעה התברר כי התקשורת הבינלאומית מכירה את אירוע החטיפה מזה כחודשיים, אך הסכימה לשמור על שקט לבקשת ישראל מטעמים הומניטריים.