אחד הנפגעים הגדולים מהלוחמה בגבול הצפון הוא קיבוץ מנרה, שיותר ממחצית הבתים בו נפגעו. הקהילה במקום התפנתה עצמאית בבוקר השבת השחורה, מחשש לחדירת מחבלים גם אצלם. רוני יפת חברת הקיבוץ סיפרה הבוקר (שבת) לחדשות 12 על הקושי למצוא דירה זמנית ועל תחושת התקווה שאוחזת בהם: "בחרנו לגור שם, ואנחנו נחזור לגור שם. זה הבית שלי. אם לא מנרה אז איפה?"
"יותר ממחצית מהבתים בקיבוץ נהרסו מירי חיזבאללה, מדובר ב-86 בתים", סיפרה רוני. "קיבוץ מנרה מאוד נפגע. ייקח זמן לשפץ אותו גם אחרי שיגידו לנו שאפשר לחזור. ב-7.10 החלטנו לעזוב, חשבנו שזה יהיה לשלושה ימים - לא הבנו את גודל האסון".
רוני סיפרה כי מאז השבת השחורה היא ובני משפחתה עברו מקום מגורים שלוש פעמים – וכעת הם מחפשים מקום חדש, אך נתקלים בקשיים רבים. "יש לנו שני ילדים קטנים", ציינה. "ברגע ששומעים שאנחנו מפונים אז לא נותנים לנו את האפשרות, פוחדים שנעזוב באמצע. אנחנו לא מבקשים נדבות, אנחנו יכולים לשלם. אנחנו צריכים עזרה. אנחנו צריכים דירה עם ממ"ד"
"מסתכלים עלינו הרבה פעמים כמו מסכנים, אנחנו לא אנשים מסכנים", הבהירה רוני. "תעזרו לנו לגור במקום בטוח ואל תפנו לנו את העורף כשאני מתקשרת לשוכרים ואומרים 'אתם מפונים, אני לא סומך עליכם שתישארו'".
לדבריה של רוני, התושבים המבוגרים בקיבוץ מחזקים את הקהילה. "הם מבקשים שנחזור, זה חשוב להם שהמשפחות הצעירות לא יעזבו", ציינה. "ברור לנו שנחזור. כרגע אנחנו עם החלום ושברו – אבל אנחנו בטוחים שהדבר הזה יתממש".