בעזה דיווחו הלילה (שלישי) על תקיפות אינטנסיביות של חיל האוויר בכמה מוקדים ברצועה. בח'אן יונס שבדרום הרצועה דווח על תקיפות "הרעדה" שהורגשו היטב וכתוצאה מהן, הפלסטינים דיווחו על 31 הרוגים. במקביל, בעזה דיווחו כי חיל האוויר תקף בתים ברפיח, ב"מגדלי האסירים", ממערב למחנה הפליטים נציראת שבמרכז הרצועה וכן בצפון הרצועה. מדובר בבתים ובמבנים ששימשו כיעדי טרור.
פצצות ההרעדה שעליהן מדברים הפלסטינים הן למעשה פצצות חודרות בונקרים. פצצות אלה חודרות עשרות מטרים מתחת לאדמה ואז מתפוצצות בעומק. התוצאה של פיצוץ בעומק היא תחושת רעידה באזור ועל כן הפלסטינים מכנים זאת "פצצות הרעדה".
התקיפות של הבונקרים התת קרקעיים מתאפשר גם הודות למידע מודיעיני. אחרי ש"מורידים" את התשתיות העיליות בתקיפות אוויריות, אפשר להתחיל לנסות להשמיד מהאוויר גם את הנכסים התת קרקעיים של חמאס ברצועה.
מתחת לקרקע, במנהרות, שוהים מחבלים של חמאס בדרגות שונות. על מנת לשהות שם הם זקוקים לאנרגיה שתספק להם אוויר וחשמל. לחשמל הם זקוקים גם לשיגור הרקטות, שנוצר הרושם שנפגע במידת מה נוכח התקיפות והמצור.
על מנת לספק חשמל לאזורים התת קרקעיים ברצועה הם משתמשים בגנרטורים, אך אלה צורכים סולר גם כן וככל שפוגעים בכניסת הדלק לרצועה כך זה משפיע על יכולת וזמן השהייה מתחת לקרקע.
מחבלי חמאס גם פרסו ברצועה פאנלים סולאריים כדי לחפות על מצב שתידרש אנרגיה חלופית עבור המנהרות. בצה"ל פועלים גם כנגד הדבר הזה.