ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע לאלוף (במיל') סמי תורג'מן, המכהן כיו"ר חברת נגה, חברה ממשלתית לניהול מערכת החשמל הארצית, את תפקיד ראש השב"כ. תורג'מן כיהן בעברו כמפקד פיקוד הדרום, וכיום הוא חבר בצוות הבדיקה שמינה הרמטכ"ל אייל זמיר לבחינת תחקירי הצבא על מחדל 7 באוקטובר. אחרי הפרסום, גורם בלשכת ראש הממשלה הכחיש: "בניגוד לפרסומים סמי תורג'מן כלל לא מועמד לראשות השב"כ".
הבוקר, יממה אחרי שהכריז על מינויו של אלי שרביט לראשות השב"כ - נתניהו התקפל והודיע ששרביט לא ימונה לתפקיד. בהודעה שיצאה מלשכת ראש הממשלה לא ניתן נימוק להחלטה, אך ההערכה היא כי נתניהו נכנע ללחצים מהמשפחה ומהימין בעקבות השתתפותו בהפגנות נגד המהפכה המשפטית ותמיכתו בהסכם הגז עם לבנון.

חלק מהקונספציה? "נכון לעכשיו אין תחליף לחמאס כריבון בעזה"
בזמן "צוק איתן" כיהן תורג'מן כמפקד פיקוד הדרום וכשנה אחרי שהסתיים המבצע, הוא נפגש במאי 2015 עם ראשי רשויות בעוטף. לפי "הארץ", באותה פגישה הוא אמר כי אין אלטרנטיבה לחמאס: "בתוך עזה יש ריבון שהוא חמאס, שיודע לממש את הריבונות באופן גבוה. לחמאס, נכון לעכשיו, אין תחליף כריבון בתוך הרצועה - אנו מעוניינים בכתובת כי בלעדיה המציאות הביטחונית תהיה הרבה יותר בעייתית".
האלוף תורג'מן פירט את המצב ברצועה אחרי המבצע הצבאי: "יש ארבע אופציות בעזה: האחת היא מלחמה קבועה ובלי תקופות של שקט, השנייה היא להגיד שמבינים ששקט מנוצל לבניין כוח, ואז נהיה בידיעה שאחת לכמה שנים יהיה סבב, השלישית היא כיבוש הרצועה והרביעית היא פתרון מדיני". מפקד הפיקוד הוסיף: "צריך לבחור בין האלטרנטיבות. לדעתי יש למצוא תקופות של שקט ככל שניתן עם הידיעה שמדי פעם תהיה מערכה, ואז לא צריכים להיות מופתעים שאחת לכמה שנים זה קורה. מקווה שאחרי 'צוק איתן' השקט יהיה ארוך".