גל תקיפות חריג: הפלסטינים מדווחים הלילה (בין חמישי לשישי) על תקיפות עוצמתיות בכל רחבי הרצועה, וסופרים כבר 136 הרוגים משעות הבוקר בלבד - מספר ההרוגים הגבוה ביותר מאז חידוש הלחימה. גם בעוטף סיפרו התושבים על בתים שרעדו מעוצמת התקיפות, ועל הדי פיצוצים שנשמעו עד באר שבע. מטרת התקיפות: להבהיר לחמאס כי ישראל רצינית בכוונותיה, ושאם ארגון הטרור לא יתגמש בקרוב - הלחימה תתעצם.
גורם ביטחוני התייחס להפצצות הכבדות, שהחלו בשעה 2 לפנות בוקר, ואמר שהם מסר לחמאס: "זאת ההזדמנות האחרונה להגיע לעסקה לפני כניסה למבצע 'מרכבות גדעון' והרחבה דרמטית של הלחימה". אותו גורם מסר כי התקיפות הללו הם מכה מקדימה לקראת תמרון קרקעי נרחב של כוחות חי"ר ושריון.

במטה משפחות החטופים תקפו את הכוונה להרחיב את המלחמה, וחששו מסיום הביקור של הנשיא טראמפ במזרח התיכון: "כל הסימנים מראים כי מדינת ישראל במרחק של שעות מ'החמצת המאה'. במקום להשיב את כל החטופים והחטופות - ישראל תמצא עצמה מבודדת ושוקעת בבוץ העזתי". בפורום תקווה דווקא הביעו תמיכה בהגברת התקיפות: "הלחץ חייב להיות הרבה יותר חזק. ההצדקה לפעילות המבצעית - שחרורם של כל חטופינו יחד, ללא סלקציה וללא פעימות".
הדרג המדיני יצטרך לקבל את ההחלטה לגבי המשך הלחימה. בינתיים, צה"ל מוכן ונמצא בהיערכות מלאה לאפשרות שיידרש להרים את רף האש ולהיכנס למערכה רחבה יותר בעזה - שסופה הכרעת חמאס. מספר רב של כוחות כבר נמצאים בשטח, והרמטכ"ל אייל זמיר עבר על התוכניות המבצעיות כשביקר את הכוחות בשטח אמש.

גורם רפואי בעזה דיווח הבוקר לערוץ אל-ג'זירה על יותר ממאה הרוגים ונעדרים בעקבות תקיפות חיל האוויר לעבר בתים בבית לאהיא ומחנה הפליטים ג'באליה בצפון הרצועה.
תושב עזה סיפר על עוצמות התקיפות בלילה, אותן הגדיר: "גשם של מוות". הוא כתב כי "זה היה הלילה שבו הבתים הופצצו הכי חזק אי פעם", והוסיף: "זה יותר גרוע מסיוט. לא יודע איך לתאר את זה, אבל המעט שאפשר לומר הוא שזה באופן מילולי - גיהנום".


בינתיים, ישנו עדיין סימן שאלה לגבי מצבו של מוחמד סינוואר. ביום שלישי צה"ל ניסה לחסל אותו בח'אן יונס, אך טרם התקבל מידע שיכול לקבוע בוודאות מה עלה בגורלו. לכן, גם לכך יכולה להיות השפעה על המערכה ההולכת ומתקרבת אם בסופו של דבר לא תהיה עסקה.
ההיערכות של צה"ל כאמור נמצאת בשיאה, והתקיפות המסיביות שנשמעו אתמול באזור העוטף מעידות על כך. כ-130 מטרות הותקפו, והן בין היתר מטרות ריכוך - כלומר כאלו שתקיפתן נועדה להכין את השטח לקראת הכניסה הקרקעית.
במקביל, רבים מתושבי העוטף, שסוף סוף חזרו לביתם אך עדיין נמצאים הכי קרוב לתקיפות האלו, עודכנו ביממות האחרונות על כך שהרחבת הלחימה תוביל לשינוי בכל מה שנוגע לשקט (או אי-השקט) באזור. המשמעות היא שהפיצוצים ילכו ויתחזקו במידה והלחימה אכן תתרחב, אך השאלה המרכזית היא כאמור העיתוי.

המו"מ לעסקת חטופים
משלחת ישראלית יצאה לדוחא ביום שלישי לאחר שחרורו של החטוף הישראלי-אמריקני עידן אלכסנדר - עם מנדט מצומצם. לפי הדיווחים לא חלה התקדמות בשיחות, ובערוץ אל-ערבי הקטארי רמזו כי האחריות היא של ישראל: "המשלחת הישראלית שהגיעה לדוחא לא העבירה שום דבר חדש". גורם ישראלי מסר: "חמאס מתבצר בעמדתו לשחרר מחצית מהחטופים. אם לא יהיה שינוי - נחזור לתקוף".
עוד נטען בערוץ הקטארי כי המתווכות העבירו לחמאס הצעה ישראלית קודמת שהארגון סרב לה בעבר. לדברי הגורם הישראלי שמעורה בפרטים, הסירוב הוא מהצד של חמאס שלא מסכים למתווה וויטקוף המקורי.
אמש נפגש יו"ר האופוזיציה חבר הכנסת יאיר לפיד עם רה"מ נתניהו לעדכון הביטחוני הקבוע. בתום הפגישה, אמר לפיד: "מה שאני יכול להגיד זה שאפשר לעשות עסקת חטופים - אנחנו במרחק החלטת קבינט אחת. הזכרתי לרה"מ - אין לך שום בעיה פוליטית, אני אתן לך רשת ביטחון מלאה לעסקת חטופים. תחזיר אותם הביתה למען השם".