מאז פרוץ המלחמה בעזה והתרחבות האיומים מצפון ומדרום מצאה עצמה ישראל נדרשת לפעול גם בתימן – מרחק של כ-2,000 קילומטרים מגבולה – מול שלטון המורדים החות'ים. אלא שבמשך שנים הייתה תימן כמעט מחוץ לתחום המודיעין של ישראל, ומערכת הביטחון ניצבת כיום בפני אתגר של ממש: בניית תמונת מודיעין רלוונטית בזמן אמת.

לישראל כמעט שלא היה מודיעין איכותי על אתרי שיגור, ייצור ותחזוקה של טילים וכטב"מים בתימן. גם ארה"ב, שפועלת בזירה זמן רב יותר, לא החזיקה בתמונה מודיעינית מלאה לפני התגברות מעורבות החות'ים בסכסוך. כתוצאה מכך, יכולות התקיפה מוגבלות במידה מסוימת, והן דורשות תיאום ושיתוף פעולה קרוב עם האמריקנים.


התקיפה הישראלית האחרונה בנמל חודידה ובסביבתו, שהתבצעה אתמול (שני), כללה כ-20 מטוסי קרב וכ-50 חימושים מדויקים. הפעולה התבצעה במקביל לפעולה אמריקנית בצפון המדינה, כאשר שתי המדינות חילקו ביניהן את אזורי הפעולה. ישראל תקפה לאורך רצועת החוף, ארה"ב באזור צנעא.

לפי דובר צה"ל, הותקפו תשתיות טרור בנמל הימי של חודידה, אשר משמש, בין השאר, להעברת אמצעי לחימה מאיראן ולמימון פעילות חות'ית צבאית. בנוסף הותקף מפעל בטון מזרחית לעיר, שהוגדר כמשאב כלכלי חשוב לשלטון המקומי – בין היתר, בשל השימוש בו לבניית מנהרות ותשתיות לחימה.

"צה"ל תקף מטרות טרור של שלטון הטרור החות'י בנמל הימי חודידה ובסביבתו בתימן כ-2,000 ק"מ משטח הארץ", נמסר בהודעת צה"ל. "מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר תשתיות טרור של שלטון הטרור החות'י ברצועת החוף. התקיפה בוצעה בתגובה להתקפות חוזרות ונשנות שמבצע שלטון הטרור החות'י לעבר מדינת ישראל".

בהודעה צוין כי "תשתיות הטרור שהותקפו בנמל הימי חודידה הן מקור הכנסה מרכזי לשלטון החות'י". לדברי צה"ל, "הנמל הימי בחודידה משמש להעברת אמצעי לחימה איראניים, ציוד לצרכים צבאיים וצרכי טרור נוספים".

בנוסף, נמסר כי "הותקף מפעל הבטון באג'יל מזרחית לעיר חודידה המשמש כמשאב כלכלי חשוב של שלטון הטרור החות'י ומשמש לבניית המנהרות והתשתיות הצבאיות". צה"ל הדגיש כי "הפגיעה במפעל זה היא בבחינת פגיעה בכלכלת השלטון ובהתעצמות הצבאית שלו".