שלושה ממנהיגי חמאס הודיעו למצרים על נכונותם לדון במסירת נשקו של הארגון לידי הוועדה שתוקם לניהול רצועת עזה אחרי שתצא לפועל עסקת חטופים כוללת בנסיגה של צה"ל מעזה. נכון להיום (שבת), הודעה זו אינה משקפת החלטה מסודרת של הנהגת חמאס. עם זאת, היא מרמזת שיש בצמרת ארגון הטרור כמה אישים שהגיעו למסקנה כי נוכח הלחצים המופעלים עליו ייאלץ חמאס להידיין על הסדר לפירוק נשקו.

הלחץ על חמאס בכיוון זה מגיע בעיקר ממצרים, אך מסרים דומים נמסרו לראשי הארגון בקטאר ובטורקיה, על ידי מדינות המפרץ וכמובן מצד הרשות הפלסטינית. בשלב זה לא ברור עד כמה אפשרית תפנית שכזו בעמדה הרשמית של חמאס. יש המפקפקים שהדברים יבשילו לכדי מדיניות רשמית.
"מפקדי חמאס ברצועה חשים לחץ כבד מצד האוכלוסייה המקומית ללכת למהלך כזה", מסרו מקורות בארגון ל-N12: "זאת בידיעה שלא ייכנס סיוע רציני לשיקום האזור וכי מדינות ערב לא יישלחו גדודים למשימות שיטור ברצועה, כל עוד חמאס יישאר מחתרת חמושה".


יתר על כן, שלושת המנהיגים מחמאס שהעבירו את מסרים האלה הוסיפו כי ניתן לדון גם בהגליית מספר לא ידוע של מפקדי חמאס ובהם מוחמד סינוואר ומפקד חטיבת עזה עז א-דין חדאד. אלה הזכירו במסר שהעבירו לקהיר שהם נשענים על התקדים של התפנות מנהיג אש"ף שהוביל יאסר ערפאת עם כל כוחותיו מביירות בספטמבר 1982.

כפי שפרסמנו אתמול, העבר אמור להיבחר מקורבו של אבו מאזן חוסיין א-שייח לתפקיד סגן יו"ר הרשות הפלסטינית. זאת על פי תביעה תקיפה של מדינות ערב ובראשן סעודיה. בכך, גדלו סיכוייו של א-שייח להיות היו"ר הבא של הרשות הפלסטינית.