מאות לוחמים ששירתו בעבר ועדיין משרתים במילואים בחיל השיריון ובחיל הים הצטרפו למחאה של יוצאי חיל האוויר ושלחו שני מכתבים נוספים הקוראים להפסקת המלחמה ולהשבת החטופים, כך פרסמנו הערב (חמישי) ב"מהדורה המרכזית".
במכתב שעליו חתמו מעל ל-150 קצינים וקצינות לשעבר בחיל הים, הובהר כי "מתוך תחושת אחריות מוסרית וערכית, אנו חשים דחף עמוק להשמיע את קולנו בעת גורלית זו - 59 חטופים עדיין במנהרות החמאס, והמדינה הולכת ומתרחקת מהתחייבותה להחזירם".
עוד בנושא - סיקור N12
הקצין הבכיר שפרש בביקורת קשה על המטכ"ל: "אף אחד לא טרח לפתוח את רשתות הקשר"
- למרות שבצה"ל ניסו לבלום את המהלך: פורסם מכתב אנשי חיל האוויר במיל'
לטענת החתומים על המכתב, "מטרות המלחמה - של השבת החטופים ושיקום הביטחון - לא הושגו. בעת הזו, המלחמה משרתת בעיקר אינטרסים פוליטיים ואישיים ולא אינטרסים ביטחוניים. חידוש הלחימה מרחיק את שחרור החטופים, מסכן את החיילים וגורם לפגיעה באזרחים חפים מפשע".

"אנו, אזרחים מודאגים ששירתו ומשרתים כקצינים וקצינות קרביים ומבצעיים בחיל הים, גדלנו על ערכי צה"ל והמדינה והקדשנו שנים מחיינו להגנת המולדת", נכתב. "במקום צעדים ממוקדים לקידום עסקה להשבת החטופים, אנו עדים להתנהלות ממשלתית שמערערת את יסודות הממלכתיות, פוגעת באמון הציבור ומעלה חשש כבד שהחלטות ביטחוניות מוכתבות משיקולים לא לגיטימיים".
עוד ציינו הקצינים והקצינות שהצטרפו למחאת יוצאי חיל האוויר: "הממשלה גם מקדמת מדיניות מפלה - תקציבים סקטוריאליים ופטור גורף משירות צבאי. הציבור שמשרת חש נבגד. חוסר השוויון בנטל הוא פגיעה בבסיס החברתי של הביטחון הלאומי ומהווה המשך של פירוק הלכידות החברתית בישראל".
"על הרקע הזה אנו קוראים לעצירת המלחמה, לבחינה מחודשת של המדיניות, ולשילוב צעדים דיפלומטיים כדי להשיב את החטופים ולהחזיר את הביטחון - בלי לכרסם בדמוקרטיה ובערכי היסוד שעליהם התחנכנו, ומבלי להמשיך את תהליך התפוררות הלכידות הישראלית. אנחנו נושאים בעול. האחריות - עליכם", סיכמו.

בגיבוי הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר, מפקד חיל האוויר אלוף תומר בר החליט להדיח את הטייסים החתומים משירות. כך הבהיר בר: "לא נקבל משרתים שיחתמו על מכתב שמביע אי אמון בצה"ל". בצה"ל צפויים ליצור קשר עם החתומים שמצויים בשירות מילואים פעיל ולהסביר להם את הצעדים שעתידים לנקוט נגדם.
מתוך מאות החותמים על המכתב בחיל האוויר, כ-60 משרתים פעילים חתומים, אשר מהווים פחות מ-10% ממספר החתומים על המכתב. מספר בודד מתוך המילואימניקים כשירי טיסה, וכל השאר בתפקידים במטה.
במקביל, מאות אימהות ללוחמים, פרסמו מכתב תמיכה בטייסים שהודחו משירות בשל מחאתם. "ילדינו המשרתים לא איבדו את זכותם הדמוקרטית להשמעת דעה. קוראות לרמטכ"ל לחזור בו מיד", נכתב.
למעלה מ-200 אימהות של חיילים וחיילות בסדיר ובמילואים מתנועת "אימא ערה" טענו כי "זכותם של לוחמים להשמיע קול - בדיוק כפי שזכותו של כל אזרח במדינה דמוקרטית היא תנאי לשותפות אמיתית בנטל".