אחרי מכתבי המחאה של המילואימניקים: בצה"ל הבינו את פוטנציאל הנזק ומשמעויות הסחף שהולך ומתפתח בקרב יוצאי הצבא. בניסיון להתמודד עם התופעה המתרחבת קיים אמש (שני) הרמטכ"ל אייל זמיר, דיון במטה הכללי בנושא המחאה, המטרה: להשאיר את הוויכוח מחוץ לכותלי צה"ל. 

בצה"ל מייחסים חשיבות לעצם קיומם של המכתבים ופחות לתוכנם. לשיטת הצבא, קבוצות אינטרס מבקשות לעשות שימוש פוליטי בסמלי הארגון, ולכן הרמטכ"ל מתכוון שלא לאפשר לחיילי מילואים בשירות פעיל להשתתף במחאות. המבחן של זמיר יגיע אם תקום מחאה מצידו השני של המתרס - אז יהיה מחויב לאכוף זאת כפי שיחליט לפעול עכשיו.

בצבא מדגישים כי הפעולה ברצועה בימים אלו נעשית בתמיכת כלל ראשי מערכת הביטחון, ושהרמטכ"ל לא יאשר פקודה שאינה ערכית ואינה עניינית. בהיבט המבצעי חשוב להדגיש כי צה"ל נמצא בכשירות מלאה.

סערת חיל האוויר - והמכתבים שבאו בעקבותה 

לאחר מכתב הטייסים שגרם להדחתם מצה"ל, לראשונה מאז תחילת הלחימה בעזה, עשרות רופאות ורופאים המשרתים במילואים ביחידות הרפואה של צה"ל פרסמו היום (ראשון) מכתב פומבי שבו הם קוראים להנהגה להפסיק את המלחמה ופעול בכדי להחזיר את 59 את החטופים מהשבי "ללא דיחוי". במכתב לא עלתה קריאה לסרבנות.

מכתב מילואימניקים מחיל האוויר הקוראים להשבת חטופים
מכתב המילואימניקים מחיל האוויר שקראו להשבת החטופים

ראש הממשלה נתניהו הגיב על המכתב ואמר כי מדובר ב"קומץ של פנסיונרים ובעשבים שוטים ואנרכיסטים". מפקד חיל האוויר האלוף תומר בר, החליט כי כל משרת מילואים פעיל החתום על מכתב הטייסים נגד המשך המלחמה, "לא יוכל להמשיך בשירות".

החלטתם של מפקד חיל האוויר והרמטכ"ל גררה מכתבי תמיכה נוספים של התארגנויות דומות משורות המילואים. בסוף השבוע האחרון הצטרפו לקריאה להשבת החטופים, גם במחיר הפסקת המלחמה, יותר מ-150 רופאות ורופאים במילואים ו-250 יוצאי מוסד שהביעו תמיכה ב"מחאת הטייסים": "המשך הלחימה מסכן את חיי החטופים", כתבו במכתב שפרסמו.