הסיוע ההומניטרי שייכנס לרצועת עזה מהיום (שני), בהתאם להחלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת השרים, יחולק על ידי חברה אמריקנית בטווח הזמן הקרוב. נציגים של החברה נחתו אתמול בישראל, ונמצאים בשלבי הכנה מתקדמים לקראת חלוקת הסיוע. גם בימים הקרובים ייכנס סיוע, עוד לפני שהחברה תחל את פעילותה. היום צפויות להיכנס 9 משאיות לתוך הרצועה, וחלקן כבר ממתינות במעבר כרם שלום.
סערת הסיוע ההומניטרי - סיקור N12
זעם בימין על החלטת נתניהו להכניס סיוע הומניטרי לעזה: "אויבינו לועגים לך"
נתניהו אישר העברת סיוע הומניטרי לרצועה; בן גביר דרש הצבעה – ונדחה
הרחבת הפעולה בצל המו"מ - והבהרת הגורם הבכיר: "אלה רגעים קריטיים"
בעקבות הביקורת בימין על המהלך, הסביר היום ראש הממשלה את ההחלטה ב"ריאיון" נוסף בפני דוברו טופז לוק. "השיטה היא נקודות חלוקה שמאובטחות על ידי צה"ל, מונעות את הגישה של חמאס, ומאפשרות לחברות אמריקניות לחלק את הסיוע של המזון והתרופות לאוכלוסייה", אמר נתניהו. הוא הבהיר כי מדובר בתהליך שיארך זמן. "אנחנו הולכים להקים את הנקודות הראשונות עוד כמה ימים, ולהוסיף עוד בהמשך. בסוף נגיע למצב שיש לנו אזור שנשלט כולו על ידי צה"ל, וכל האוכלוסייה האזרחית של עזה יכולה להגיע לשם ולקבל את הסיוע, כשחמאס לא מקבל כלום".
כמו שהרמטכ"ל אייל זמיר התעקש - לוחמי צה"ל לא יחלקו את הסיוע לאזרחים בעזה, אבל כן יספקו אבטחה למי שמחלק אותו. מי שיחלק בפועל את הסיוע יהיו נציגי החברה האמריקנית. זה יקרה בלפחות ארבעה מתחמים של חלוקת סיוע הומניטרי באזור ח'אן יונס. המטרה היא להניע אנשים למקומות מוגדרים, כדי לקבל סיוע ולהתפנות מאזורי הלחימה.

"עכשיו התעוררה בעיה, כי אנחנו מתקרבים במהירות לקו האדום - מצב שבו אנחנו יכולים לאבד שליטה, ואז הכל מתפורר". ראש הממשלה התייחס ללחץ האמריקני שהוביל להחלטה, וציין כי סנאטורים רבים שנחשבים לתומכי ישראל מובהקים מתעקשים על הכנסת סיוע הומניטרי. "הם אומרים 'יש דבר אחד שאנחנו לא יכולים לעמוד בו. אנחנו לא יכולים לקבל תמונות של הרעבה המונית, בזה אנחנו לא עומדים'", הבהיר.
גם הפעם ייכנס הסיוע במשאיות, אבל לא כמו בפעמים הקודמות. המשאיות ייכנסו תחת בידוק קפדני במיוחד, בניסיון למנוע מהסיוע לזלוג לידי חמאס. הכוונה היא למעשה לעקוף את המחבלים ולספק את הסיוע ישירות לתושבים ברצועה. נתניהו טוען כי "מתחילת המלחמה אמרנו שכדי להשלים את הניצחון יש תנאי אחד הכרחי. אסור לנו להגיע למצב של רעב, גם מבחינה עניינית, גם מבחינה מדינית. פשוט לא יתמכו בנו, לא נוכל להשלים את משימת הניצחון".

ראש הממשלה שב והבטיח שהמלחמה תסתיים ב"ניצחון מוחלט", אך הבהיר שהדרך לשם תהיה הדרגתית. "זה לא יהיה מושלם, אני כבר אומר לכם, אבל זה יצליח", אמר. "אנחנו הולכים להשיג את הניצחון המוחלט. אנחנו הולכים להשתלט על כל שטחי הרצועה". הוא הוסיף כי "היעד העיקרי הוא להכריע את חמאס. וזה נעשה בשילוב של לוחמה עצימה ופעולה מושכלת בצד של מזון ותרופות".
החלטת נתניהו על הכנסת הסיוע ההומניטרי הציתה גל של זעם וביקורת במפלגות הימין. השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר דרש בישיבה לקיים הצבעה פורמלית בנושא – דרישה שנתניהו דחה, משום שככל הנראה לא היה רוב להחלטה. במהלך העימות החריף, יצא ראש המל"ל צחי הנגבי נגד בן גביר בהאשמה חמורה ואמר לו: "אתה ממריד".

מלשכת בן גביר נמסר כי "כל סיוע הומניטרי שיכנס לרצועה, בוודאי לכל חלקיה, יתדלק את חמאס ויעניק לו חמצן, בזמן שחטופינו נמקים במנהרות". בן גביר הדגיש בהודעה כי "ראש הממשלה עושה טעות קשה במהלך הזה, שאין לו בכלל רוב. את חמאס חייבים רק לכתוש, ולא להעניק לו במקביל חמצן למחייתו". בציוץ ברשתות החברתיות העביר השר מסר ישיר לנתניהו: "אדוני רה"מ, לחטופים שלנו אין הומניטרי".