וושינגטון משנה כיוון: סבב הפגישות של נתניהו בוושינגטון החל עם פגישה שנערכה לפנות בוקר (רביעי) עם מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון. במקביל, גורם בכיר בבית הלבן אמר כי ממשל טראמפ לא יתעקש על פתרון שתי המדינות, ובכך רמז שוושינגטון מתכוונת לשנות באופן מהותי את הגישה האמריקנית ארוכת השנים לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"פתרון שתי המדינות שלא מביא שלום זה לא פתרון שמישהו רוצה להשיג", אמר הגורם הבכיר בבית הלבן שביקש להישאר בעילום שם. "שלום הוא המטרה, בין אם הוא יגיע בצורת פתרון שתי המדינות אם הצדדים ירצו בכך, ובין אם בדרך אחרת. זה הולך להיות תלוי בהם. אנחנו לא הולכים להכתיב כיצד תנאי השלום הולכים להיראות".
אותו גורם אף הוסיף כי ממשל טראמפ "מתרגש מאוד" מהגעתו של ראש הממשלה לוושינגטון, וציין כי ארה"ב מתכוונת מעתה להטיל וטו על כל החלטה באו"ם שתהיה מוטה נגד ישראל. אם דבריו של הגורם אכן נכונים, יהיה הדבר שינוי מהותי בגישה המסורתית של וושינגטון לסכסוך במזרח התיכון לאחר שנים ארוכות בהן הבית הלבן עמד על הצורך בהקמת מדינה פלסטינית.
בתוך כך, ראש הממשלה נתניהו נועד הלילה עם מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון ובכך החל את סבב פגישותיו עם בכירים בוושינגטון. בפגישה דנו השניים בכל הנושאים האזוריים ובהם גם אירן. בסיום הפגישה הזמין נתניהו את טילרסטון לביקור בארץ, בין היתר על מנת למסד את הקשרים הישירים בין מזכיר המדינה ולשכת ראש הממשלה.
הערב בשעה 19:00 (שעון ישראל) יגיע ביקורו של נתניהו בארה"ב לשיא כשייפגש לראשונה עם דונלד טראמפ מאז נכנס לבית הלבן. טראמפ יקבל את נתניהו ורעייתו בכניסה ואז תתקיים מסיבת עיתונאים משותפת. בירושלים מעריכים שנתניהו ינסה לצאת מהפגישה עם הישגים שיוכלו לרצות את חברי הקואליציה שלו שמנסים לאגף אותו מימין.
בצל הפגישה, ממשיכות לעלות עוד ועוד כותרות על קשרים שקיימו בכירים בקמפיין של טראמפ עם גורמים בכירים במודיעין הרוסי במהלך המירוץ לנשיאות, כך דיווח הבוקר ה"ניו יורק טיימס". על פי הדיווח, סוכנויות הביון בארה"ב חילצו רשומות טלפון ויירטו שיחות בין הצדדים בזמן שבדקו את ההתערבות הרוסית בבחירות.
רה"מ יזכיר: הפלסטינים סירבו למו"מ
דבריו של הגורם בבית הלבן באים על רקע הידיעה כי במפלגות הימין בישראל מצפים מראש הממשלה להימנע מלהזכיר את צמד המילים "שתי מדינות" בפגישתו עם טראמפ. ההערכה היא כי נתניהו יגיד לנשיא כי הוא מוכן לנהל משא ומתן עם הפלסטינים, אך אין היתכנות מעשית להקמת מדינה. נתניהו יזכיר כי הוא הסכים בעבר לקיום משא ומתן ישיר, אך הפלסטינים סירבו.
השינוי במדיניות הבית הלבן החלה לפני כחודש, אז הקונגרס הצביע בעד גינוי החלטת האו"ם נגד ההתנחלויות שהתקבלה לאחר שממשל אובמה לא הטיל וטו במועצת הביטחון. יו"ר בית הנבחרים פול ראיין, שנבחר שוב לתפקיד באותו שבוע, צייץ אז בעמוד הטוויטר שלו: "זה הזמן לבנות מחדש את היחסים עם ישראל ולהבטיח מחדש את מחויבותנו לביטחונה".
להחלטה אמנם אין תוקף מחייב, אך היא מייצגת את רוח הקונגרס, מכינה את הקרקע לקראת החלטה דומה שעשויה להתקבל בסנאט וקוראת לממשל "להתנגד לכל החלטה חד צדדית נגד ישראל שתעלה באו"ם".
בזמן הנאומים לפני ההצבעה, אמר יו"ר הבית פול ראיין כי שלום לא יגיע מתוך החלטות באו"ם אלא רק דרך משא ומתן ישיר בין ישראל לפלסטינים. הוא הוסיף כי הוא "המום" ממה שקרה במועצת הביטחון לפני כחודש ותקף את ממשל אובמה.
שגריר ישראל באו"ם דני דנון, ברך על החלטת הגינוי שהתקבלה בקונגרס. "ההחלטה שהתקבלה היום בבית הנבחרים היא ההוכחה לתמיכה האמריקאית חוצת המפלגות בישראל ולברית החזקה בינינו לבין ארה"ב. הברית הזו עמדה במבחן הזמן ואין ספק כי היא תמשיך להתחזק בעתיד. אנחנו מצפים לעבוד בשיתוף פעולה עם הממשל החדש בארה"ב, להוביל עידן חדש באו"ם ולשים סוף לאפליה נגד ישראל בארגון".