שגרירות ארה
שגרירות ארה"ב בת"א. ארכיון|צילום: Krokodyl

השגרירות האמריקנית בישראל מספקת פתרונות: אחרי שהצו עליו חתם הנשיא טראמפ המגביל כניסת אזרחים ממדינות מוסלמיות לארצות הברית יצר בלבול רב בקרב אנשי הממשל בשטח, בשגרירות בישראל מבהירים כי אזרחים ישראלים שנולדו בשבע המדינות המדוברות יוכלו להגיש בקשת אשרת כניסה לארצות הברית, כל עוד הם אינם מחזיקים בדרכון בתוקף ממדינות אלה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בשגרירות התייחסו לחוסר הבהירות שנוצר בעניינים של אזרחים ישראלים רבים שנולדו במדינות המוסלמיות שנכללו בצו, בהן עירק, אירן, לוב, תימן וסוריה. בהודעת השגרירות צויין כי ויזות שנופקו לאזרחים אלו יישארו בתוקף, כל עוד אין ברשותם דרכונים בתוקף ממדינות אלו ואין הם מזהים עצמם כאזרחיהן.

כמו כן, אזרחים אלו יוכלו להגיש בקשות בעתיד להנפקת אשרות תחת התנאים הללו. יחד עם זאת בשגרירות ציינו כי אישור הכניסה לארצות הברית ניתן תמידית בנמל התעופה.

הבהרות השגרירות מגיעות אחרי שאזרחים רבים בישראל הביעו חשש כי לא יוכלו להיכנס לארצות הברית בעקבות הצו המדובר. הבלבול בנושא התרחש לאחר שככל הנראה לא בוצעה עבודת מטה לפני החתימה על הצו, והדבר משליך על ישראלים שנולדו בארצות הללו. לפני מספר ימים השיבו בשגרירות ארה"ב לפניית חדשות 2  כי הם לא יודעים מהם הנהלים המדוייקים וכי הם פנו לוושינגטון בכדי לקבל הנחיות.

חתם על הצו הזמני. טראמפ|צילום: רויטרס, חדשות

השר החדש להגנת המולדת, ג'ון קלי, אמר שבקשות לוויזה ייבחנו גם דרך סריקות הרשתות החברתיות של המבקש. קלי עדכן גם כי חלק מהמדינות שנכללו בצו לא יוצאו ממנו בקרוב: השר הבהיר כי "אנשים מכל המדינות הללו שמחזיקים באזרחות כפולה יוכלו להיכנס לארצות הברית עם דרכון של מדינה שלא הוגבלה".

הצו עליו חתם טראמפ מגביל באופן דרמטי את כניסתם של אזרחי שבע מדינות מוסלמיות לתחומי ארצות הברית. בתוך כך, ראש הסגל של נשיא ארה"ב, ריינס פריבוס אמר כי הצו עליו חתם טראמפ לא יחול על מחזיקי גרין קארד. 

טראמפ מצדו, לא נשאר חייב לאחר שבכירים באירופה גינו את הצעד עליו הכריז. בציוץ שפרסם טראמפ הוא השווה את המצב בארצות הברית למשבר הפליטים באירופה והסביר כי "ארצנו צריכה גבולות חזקים וסינון קפדני - עכשיו!".

"תראו מה קורה בכל רחבי אירופה ובעולם בכלל - בלאגן נורא", כתב טראמפ. מנגד, נמשכת המחאה הבינלאומית: אירן זימנה את השגריר השווייצרי בארצה לשיחה על מנת למחות על הצו הנשיאותי - כך דווח בטהרן. באירן הסבירו כי השגריר השווייצרי מייצג את האינטרסים של ארצות הברית במדינה.