פיונגיאנג ממשיכה להתגרות במערב - וגם בישראל מוחים על הניסוי: היום (שישי) פרסם משרד החוץ הישראלי הודעת גינוי לניסוי הגרעיני של קוריאה הצפונית - שהוגדר כגדול ביותר בתולדות המדינה הרודנית. גם במדינות המערב פרסמו אזהרות בנוגע להשלכות החמורות של הניסוי, ומועצת הביטחון של האו"ם נדרשה לכנס ישיבה בנושא.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"ישראל מגנה את הניסוי הגרעיני שביצעה צפון קוריאה - פעילות זו עומדת בסתירה לנורמות הבינלאומיות ולהחלטות מועצת הביטחון", נמסר ממשרד החוץ. "הניסוי הגרעיני וניסויי הטק״ק שקדמו לו מחייבים המשך פעילות מעשית של הקהילה הבינלאומית נגד פרוליפרציה שמבצעת צפון קוריאה למדינות במזרח התיכון בשלל תחומים".
שרת החוץ של האיחוד האירופי פדריקה מוגריני כינתה את הניסוי "הפרה של החלטות האו"ם ואיום לשלום באסיה". לדבריה, קוריאה הצפונית צריכה לציית למחויבויות הבינלאומיות ולנטוש את כוונותיה המאיימות: "מדובר בהפרה נוספת ובאיום לאזור ולעולם כולו".
מנגד, סין קראה ל"איפוק וריסון", אך קוריאה הדרומית הפצירה במערב להגביר את משטר הסנקציות נגד שכנתה מצפון: "הניסוי - חוסר אחריות פנאטי". בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית תקפו: "מדובר במעשה מצער ומטריד מאוד".
נשיא ארצות הברית ברק אובמה, שהניסוי הגרעיני בוצע שעות בלבד לאחר שסיים את ביקורו באזור, הגיב לניסוי ואמר שמדובר באיום עצום לביטחון האזורי ולשלום העולמי. "לא נקבל לעולם את צפון קוריאה כמדינה גרעינית", אמר. "ננקוט צעדים משמעותיים הכוללים סנקציות חדשות כדי להראות לצפון קוריאה שישנן השלכות לפעולות הלא חוקיות והמסוכנות שביצעו". חיל האוויר האמריקני כבר מתכנן לשלוח מטוס מיוחד שידגום את האוויר בקוריאה על מנת לחפש ראיות מובהקות לשימוש בגרעין במהלך הניסוי ויאפשר לייצר תמונת מצב מדוייקת של אופי הניסוי.
ראש הממשלה היפני שינזו אבה כינה את הניסוי "בלתי נסבל" ואמר כי יביע את מחאתו בפני פיונגיאנג ומנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג-און. לדברים הצטרף מזכיר הביטחון היפני, שאמר כי "הניסוי הגרעיני הצפון-קוריאני הוא איום ישיר על ביטחונה של יפן". עוד הוסיף כי בכוונת יפן לפנות לאו"ם בבקשה להגביר את משטר הסנקציות המופעל נגד הדיקטטורה המבודדת.
דרום קוריאה, שכנתה המאוימת מהדרום שחררה גם היא הצהרות בעקבות הניסוי הגרעיני. נשיאת המדינה פאק ג'ו הייה טענה כי הניסוי הוא מהלך של "חוסר אחריות פנאטי" והוסיפה כי מדינתה תפנה גם היא לאו"ם בבקשה ותגיש תלונה רשמית.
גם באירופה גינו את הניסוי הגרעיני. מלשכת הנשיא הצרפתי הולנד נמסרה הודעה שלפיה צרפת מגנה את הניסוי הגרעיני שביצעה צפון קוריאה בשעות הבוקר. הצרפתים קראו גם למועצת הביטחון של האו"ם לאכוף את ההחלטות שקיבלו בנוגע לדיקטטורה המבודדת.
זהו הניסוי החמישי של צפון קוריאה בנשק גרעיני והגדול ביותר שנמדד עד כה. הניסוי הקודם נערך בחודש ינואר השנה, אז האדמה רעדה גם כן. בעקבות הניסוי האחרון הטיל השנה האו"ם סנקציות נוספות על המדינה המסוגרת, בעקבותיהן שיגר און איום למדינות המערב: "נהיה מוכנים לשגר נשק גרעיני בכל עת".
הסנקציות שאושרו באו"ם נגד צפון קוריאה כללו איסור לייצא משאבי טבע של המדינה כמו כסף, פחם, ברזל, זהב וטיטניום. בנוסף, על פי ההחלטה, הבנקים במדינות החברות באו"ם לא יוכלו לסחור עם הבנקים הצפון קוריאנים שמזוהים כמממנים של תכניות הגרעין ותכנית הטילים של פיונגיאנג. האו"ם אף קרא למדינות החברות לגרש דיפלומטים צפון קוריאנים ולאסור על מתן הכשרה לאזרחי צפון קוריאה בתחומים כמו הנדסה, חלל, הדמיית מחשבים ועוד.