"להסכם אין ערך בשטח". אובמה|צילום: רויטרס

משרד הביטחון פרסם היום (שישי) הודעה ובה תגובה חריפה לדבריו של נשיא ארצות הברית ברק אובמה, לפיהם מערכת הביטחון של ישראל מכירה בכך שההסכם עם אירן מיושם בשטח וכי כללי המשחק שונו בזכותו. "להסכמים יש ערך, אך ורק אם הם מבוססים על מציאות קיימת. אין להם כל ערך אם העובדות בשטח הפוכות לגמרי מאלו שההסכם נשען עליהן", נטען בהודעת המשרד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

משרד הביטחון, שבראשו עומד השר אביגדור ליברמן, מתח ביקורת על דבריו של אובמה וטען כי אין כל תועלת בהסכם שהושג עם אירן, תוך ביצוע השוואה להסכמים שנחתמו עם גרמניה הנאצית. "הסכמי מינכן לא מנעו את מלחמת העולם השנייה ואת השואה בדיוק משום שהנחת הבסיס שלהם, שלפיה גרמניה הנאצית יכולה להיות פרטנר לאיזשהו הסכם, היתה שגויה כשלעצמה", נכתב. "סיבה נוספת היא משום שמנהיגי העולם דאז התעלמו מן הדברים המפורשים של היטלר ושאר מנהיגי גרמניה הנאצית".

במשרד הוסיפו כי: "הדברים הללו נכונים גם לגבי אירן, שגם היא מודיעה בפירוש ובריש גלי כי מטרתה היא השמדת מדינת ישראל, ושדוח של מחלקת המדינה האמריקנית שפורסם השנה, קבע כי היא נמצאת במקום הראשון כספונסרית של הטרור העולמי".

אובמה ונתניהו (ארכיון) (צילום: רויטרס)
אובמה ונתניהו (ארכיון)|צילום: רויטרס

"מערכת הביטחון, כמו כל עם ישראל וכמו רבים בעולם, מבינה כי הסכמים מסוג זה שנחתם בין המעצמות לבין אירן, אינם מועילים אלא רק מזיקים למאבק בלתי מתפשר שיש לנקוט מול מדינת טרור כמו אירן", סיכמו.

"אפילו ישראל תומכת בהסכם"

התגובה התקיפה של משרד הביטחון באה לאחר שהלילה התייחס אובמה לביקורת שנמתחה סביב הסכם הגרעין עם אירן, במלאת שנה לחתימתו. הוא ציין כי יישום ההסכם עומד בהתאם לאופן שבו תוכנן.

"בכל המובנים, ההסכם עובד כפי שאמרנו", אמר אובמה. "אפילו המערכת הביטחונית והצבאית של ישראל תומכת בהסכם עם אירן ומכירה בכך שאירן עמדה בהסכמים עימה". בדבריו הגן אובמה על ההסכם והשלכותיו וטען כי הוא אפשר לשתי המדינות להתקדם בנושאים דיפלומטיים רבים.

"להמשיך לחזק את הברית בין ישראל לארה"ב"

זמן קצר לאחר פרסום ההודעה, מלשכת ראש הממשלה נמסר כי עמדת ישראל בנושא האירני נותרה כפי שהיתה. "ראש הממשלה נתניהו מאמין בתוקף שלישראל אין בעלת ברית חשובה יותר מארצות הברית", נכתב בהודעה.

"כפי שרה"מ פירט בנאומו בעצרת האו"ם בשנה שעברה, חשוב כעת שגם אלה שהסכימו וגם אלו שהתנגדו, ישתפו פעולה להשגת 3 יעדים: לוודא שאירן אינה מפירה את תנאי ההסכם, להתמודד עם התוקפנות האזורית של אירן ולפרק את רשת הטרור העולמית של אירן".

"רה"מ נתניהו מצפה כי יעדים אלה יהפכו למדיניות משותפת ולהמשך חיזוק הברית בין ישראל לבין ארה"ב עם הנשיא אובמה ועם הממשל האמריקני הבא", צוין בהודעה.