רק שבוע אחרי שאושרה בנייה ל-244 יחידות דיור ברמות, השכונה שמעבר לקו הירוק תקבל חיזוק נוסף בצורה של 200 יחידות דיור נוספות - למרות הביקורת של הקהילה הבינלאומית, כולל ארצות הברית, על הבנייה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בירושלים אישרה היום בנייה של 200 יחידות דיור בשכונה, שנמצאת בצפון מערב ירושלים ונכון להיום היא השכונה הגדולה ביותר בבירה. היא נמצאת בשטח שנכבש מירדן במלחמת ששת הימים, ולכן הקהילה הבינלאומית רואה בה חלק ממזרח ירושלים.
גורם בכיר בעירייה ציין כי "ביקורת רק על היחידות ליהודים בשכונת רמות בבירת ישראל ולא על היחידות לערבים שאושרו באותה ישיבה, היא צביעות ומוסר כפול. גם החוקה האמריקאית אוסרת אפליה על פי דת, גזע או מין. לא ייתכן שבארצות הברית ימנעו מבעלים פרטיים של שטח לבנות בו משום שהוא שחור או יהודי. בנייה בירושלים אינה פרובוקציה, היא הכרחית לפיתוחה של העיר ולמתן אפשרות לצעירים לגור בה וכך יימשך".
רק בשבוע שעבר ניתנו היתרים ל-244 יחידות דיור באותה שכונה. "בנייה בירושלים היא הכרחית, חשובה ותימשך בכל הכוח והעוצמה במטרה לאפשר ליותר צעירים לגור בירושלים, לבנות בה את עתידם ולחזק את בירת ישראל", הסבירו בעירייה עם קבלת האישור בשבוע שעבר.
האישור בשבוע שעבר כלל 28 יחידות דיור חדשות ו-216 יחידות שאושרו בעבר והוגשו כעת לאישור מחודש. ההחלטה מצטרפת לאישור נוסף של הוועדה מתחילת החודש, של 500 יחידות דיור נוספות בשכונת רמת שלמה הנמצאת מעבר לקו הירוק, בצפון ירושלים. ההחלטה הזו גררה ביקורת אמריקנית חריפה, שצפויה להתקבל גם כעת לאחר האישור הנוכחי.
בעיריית ירושלים הסבירו בשבוע שעבר כי לא יאפשרו הקפאת בנייה ליהודים: "אפליה על פי דת גזע ומין אינה חוקית באף מדינה נאורה אחרת. התכניות שנדונו היום אושרו באופן מלא לפני מספר שנים. לפני כשבועיים הגישו היזמים בקשה לחידוש תוקף התכניות לטובת הוצאת היתרי בנייה".
בתחילת החודש מתחה מחלקת המדינה האמריקנית ביקורת חריפה על אישור יחידות הדיור בשכונת רמת שלמה. "זה מצער שלאחר הבעת העמדה החד-משמעית של ארצות הברית, והגינוי הגורף בשבוע שעבר של הקהילה הבינלאומית, הרשויות בחרו להמשיך ולהתקדם", אמרו נציגים אמריקניים רשמיים.
"ארצות הברית מתנגדת לבנייה בירושלים בתקופה רגישה זו", הוסיף דובר מטעם מחלקת המדינה, והדגיש כי משרד החוץ האמריקני נמצא בקשר הדוק עם ירושלים על מנת להבהיר את עמדת וושינגטון בעניין: "המשך הבנייה בהתנחלויות הינו צעד לא-לגיטימי ואנחנו מתנגדים באופן מוחלט לצעדים חד צדדיים שיחרצו את העתיד של ירושלים".