חמאס יוסר מרשימת ארגוני הטרור באירופה: כך החליט היום (רביעי) בית הדין של האיחוד האירופי בשטרסבורג. על ההחלטה ניתן יהיה לערער והיא תיכנס לתוקף, אם לא יתקבל ערעור, תוך שלושה חודשים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהחלטה של המדינות חברות הארגון נכתב כי הסרת חמאס מהרשימה בוצעה ממנינים טכניים, עקב ראיות בלתי מספקות להשארתו ברשימה השחורה של ארגוני הטרור בעולם. משמעות ההחלטה היא שלארגון חמאס יהיה קל הרבה יותר לקבל כספים ומימון מגופים ועמותות שונות ביבשת.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, גינה את ההחלטה שקיבלו באיחוד: "איננו מסתפקים בהסברי האיחוד האירופי על כך שהוצאת חמאס מרשימת ארגוני הטרור היא 'עניין טכני'. נטל ההוכחה מוטל על האיחוד האירופי ואנו מצפים מהם להחזיר לאלתר את חמאס לרשימה שכל אחד מבין שהוא חלק בלתי נפרד ממנה - חמאס הוא ארגון טרור רצחני שמציין באמנה שלו כי מטרתו להשמיד את ישראל. אנחנו נמשיך להיאבק בו בנחישות ובעוצמה כדי שלעולם לא ישיג את מטרתו".
השר בנט תקף בחריפות את החלטת הפרלמנט האירופי: ״חוקי הסדום של בית המשפט האירופי התירו היום את דמם של היהודים באשר הם ומבטאים אובדן דרך מוסרי. אם יש מי שחושב שהקרבת ישראל תציל את אירופה, טועה. ישראל חזקה ויודעים להתגונן מפני מבקשי רעתה, אך מי שיסבול מחיזוק ארגוני טרור יהיו האירופאים עצמם. טרור שמקבל הצדקה בתל אביב, יגלוש במהרה ללונדון, פריז ובריסל. לצערי אירופה לא תוכל להגיד שלא הזהרנו מראש״.
"האיחוד האירופי איבד כנראה את הראש. הוצאת החמאס מרשימת ארגוני הטרור בידי בית הדין של האיחוד, מלמדת על אטימות ועל עיוות מוסרי ומהווה פרס לטרור האיסלאמי הקיצוני המכה בכל מקום בעולם לרבות אירופה עצמה", הגיב להחלטה יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין. "אין גבול לבושה? אני מקווה שהעוול יתוקן ומהר.״
ההחלטה התקבלה במסגרת דיון בפרלמנט האירופי, שצפוי להצביע גם על צעדיה של אירופה במטרה לקדם את המו"מ והכרה במדינה פלסטינית. האיחוד דחה הצעה ראשונית שקראה להכיר חד צדדית במדינה פלסטינית, אלא שהפרלמנט צפוי להצביע על החלטה סמלית שקוראת לקידום או הפעלת לחץ לחידוש המו"מ.
"האיחוד האירופי מביע תמיכה עקרונית בהכרה במדינה פלסטינית תחת פתרון שתי המדינות, אנו סבורים שאלו צעדים שהולכים יד ביד עם קידום שיחות השלום שמוכרחות להתקדם", נכתב בהצהרת האיחוד.
פרלמנט האיחוד דן היום בסוגיה לאחר שמספר מדינות באירופה כבר הצביעו בעד הכרה סמלית בפלסטינים: בין המדינות – ספרד, צרפת, בריטניה, אירלנד ושוודיה, שם ההחלטה שהועברה אינה סמלית בלבד.
הפלסטינים יגישו לאו"ם בקשה להכרה
בתוך כך, הצהיר הבכיר הפלסטיני סאיב עריקאת כי בכוונתו להגיש את הבקשה לתכנית הקמת מדינה פלסטינית בתוך שנתיים - זאת למרות הכוונה האמריקנית לחסום את ההצעה על ידי הטלת וטו.
במסגרת התכנית, ישראל תסיג את כוחותיה מהגדה המערבית - ותשוב לשולחן המו"מ שייארך שנתיים. ירדן תגיש לאו"ם את הבקשה להכרה בשם הפלסטינים, כיוון שלרשות יש רק מעמד של מדינה משקיפה בארגון המדינות המאוחדות.
במקביל, מתכוונת צרפת להגיש הצעה מתונה יותר - כזו שלא קוראת לנסיגת הכוחות הישראלים מהגדה, אך כן תוחמת את המשא ומתן לפרק זמן של שנתיים.