ועדת המורשת של אונסק"ו צפויה לקבל מחר (רביעי) את החלטת הגינוי לישראל בשל מה שהוגדר על ידה "פעילות נגד האתרים הקדושים לאסלאם בירושלים". ההחלטה צפויה להתקבל בוועדה המונה 21 מדינות, זאת לאחר שהשנה נמצאות בהרכב מדינות הנחשבות לעוינות כמו תוניס, כווית, לבנון ואינדונזיה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בלשכת ראש הממשלה טוענים כי בשל הרכב הוועדה תוצאת ההצבעה כבר ידועה מראש. בלשכה טוענים כי כניסתן של המדינות העוינות לוועדה - באה על חשבונן של מדינות ידידותיות לישראל כמו גרמניה, קולומביה ויפן - שיצאו ממנה.
"זהו המשכו של תיאטרון האבסורד", אמר ראש הממשלה נתניהו לקראת קבלת ההחלטה בארגון החינוך, התרבות והמדע של האו"ם. "כוחות האסלאם הקיצוני משמידים מסגדים, כנסיות ואתרים ארכיאולוגיים, בעוד שישראל היא המדינה היחידה באזור ששומרת עליהם ומאפשרת חופש פולחן לכל הדתות. מי שראוי לגינוי היא ועדת המורשת של אונסק"ו ולא ישראל".
בתוך כך, 77 אלף בני אדם חתמו על עצומה נגד החלטת אונסק"ו, לפיה אין קשר בין העם היהודי לירושלים והר הבית. על העצומה חתמו יותר מ-77 אלף בני אדם, יהודים ולא-יהודים, מרחבי העולם.
העצומה הועברה למנכ"לית אונסק"ו אירינה בוקובה במהלך פגישתה עם שגריר ישראל לארגון, כרמל שאמה הכהן. במפגש נכחו גם מנהלת הפורום המשפטי הבינלאומי עו"ד יפעה סגל ומנכ"ל ארגון ההסברה StandWithUs שחר עזני, יוזמי העצומה. המנכ"לית עצמה התחייבה ערב החג כי "תפעל כנגד כל סוגי האנטישמיות".
בעצומה, שזכתה לכינוי "עצומת הרבבות", נכתב כי "על פי הדת היהודית, הר הבית הוא המקום הקדוש ביותר לעם היהודי. במהלך כל שנות ההיסטוריה יהודים התפללו לכיוון הר הבית. ההתעלמות המוחלטת והמכוונת של אונסק"ו בקשר היהודי להר הבית מהווה פגיעה בזכויות האדם של יהודים ושל דתות אחרות, שכוללות אמונות ומסורות על הקשר בין העם היהודי לירושלים, ומהווה חיזוק ותמיכה באידיאולוגיות רדיקליות שמעודדות אלימות וטרור על הרקע הזה בדיוק".