חברי הסנאט האירי אישרו היום (רביעי) ברוב של 30 תומכים מול 12 מתנגדים שלב נוסף בחקיקת "חוק להחרמת תוצרת ההתנחלויות" שיאשר החרמת תוצרת שמגיעה מיישובים ישראלים בתחומי יהודה ושומרון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הצעת החוק הזאת אמנם אינה חדשה, אך מקרבת את אירלנד שלב נוסף בדרך להחרמת מוצרים שמיוצרים בגדה המערבית. מי שיעבור על החוק צפוי לקבל עונש מאסר של עד חמש שנים. השר לנושאים אסטרטגיים גלעד ארדן תקף בחריפות את החקיקה, וטען כי היא "נגועה באנטישמיות".
"הסנאט האירי נתן רוח גבית לארגוני חרם בזויים המקיימים קשרים עם ארגוני טרור ומשתמשים בציניות בביטוי 'זכויות אדם' למטרות של הפצת שנאה והעמקת הסכסוך", הסביר השר. "אם החוק יעבור אנו נפעל כדי לחשוף את כל המניעים והדוחפים שלו וכן נפעל בכדי למנוע חוקית את יישומו בהתאם לחוקי הסחר הבינלאומיים ובהתאם לחקיקה האמריקני".
פרנסיס בלאק, הסנאטור האירי שהגיש את הצעת החוק, חתם בעבר על מכתב שקורא להחרים את כל המוצרים והשירותים הישראליים, גם כאלה שמיוצרים בתוך תחומי ה"קו הירוק". מעבר לאיסור על ייבוא ומכירת המוצרים, החוק אוסר גם על צריכת שירותים שמקורם בשטחים שנכבשו על-ידי ישראל בשנת 1967.
הצעת החוק מעיבה זה חודשים על היחסים הדיפלומטיים בין המדינות: בינואר השנה נקראה שגרירת אירלנד בישראל לשיחת נזיפה במשרד החוץ. מלשכת רה"מ נמסר אז כי "היוזמה נותנת רוח גבית למבקשים להחרים את ישראל ועומדת בניגוד מוחלט לעקרונות המנחים של הסחר החופשי והצדק".