פרסום ראשון: על רקע סערת חוק ההתגברות, מנסה ראש הממשלה לנסות להנמיך להבות. אתמול (שבת) נפגש נתניהו עם פרופסור אהרן ברק, נשיא בית המשפט עליון בדימוס, והדגיש את מחוייבותו למערכת המשפט בכלל ולביהמ"ש העליון בפרט.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעבר, כשנפגש שר האוצר כחלון עם השופט ברק, הוא עורר זעם בפורומים של הליכוד שהטיחו ביקורת בכחלון. וכעת, בוחר גם ראש הממשלה בעצמו לפנות לשופט ברק, מתייעץ איתו ומבקש דעה והדרכה.
בסביבת נתניהו מבהירים כי ראש הממשלה הבהיר לפרופסור ברק שהוא מתכוון להעביר את פסקת ההתגברות המורחבת, אבל מבקש לעשות זאת במסגרת חוק שיקבע את היחסים התקינים בין הרשות המחוקקת לשופטת.
מוקדם יותר היום פורסם כי ראש הממשלה החליט לקדם את פסקת ההתגברות המורחבת במקום את המודל הבריטי המסדיר את היחסים שבין הרשות המחוקקת לשופטת. את המתווה בחר נתניהו לקדם יחד עם היועץ המשפטי לממשלה. מוקדם יותר היום נפגשו ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כחלון בפגישה שהסתיימה ללא הסכמות.
שר הביטחון אביגדור ליברמן בירך על ההחלטה של נתניהו. "מגבה את ראש הממשלה בתכניתו לערוך שינוי ביחסים בין בית המשפט העליון והכנסת", כתב בעמוד הטוויטר שלו. "מיומה הראשון של ישראל ביתנו אנו דורשים להחזיר את המנדט לנבחרי הציבור שנבחרו בבחירות. כעת נוצרה הזדמנות לתיקון משמעותי. אני מקווה שהיא תמומש".
הבוקר ראשי הקואליצה התכנסו לדון על החוק שיאפשר לכנסת לעקוף את עמדת בג"ץ. בדיון קצר, בו לא התקבלה החלטה, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הביע את עמדתו והציע חלופה: בג"ץ יוכל לפסול חוקים ברוב של 6 מתוך 9 שופטים וחברי הכנסת יוכלו לחוקק מחדש ברוב של 70. ראש הממשלה בנימין נתניהו התנגד ודרש: פסילת חוקים תתאפשר רק פה אחד.
גם שר החינוך נפתלי בנט התנגד למתווה שהציע מנדלבליט. לטענתו של בנט, חקיקה מסוג זה תעודד את בג"ץ לפסול יותר חוקים ופנה לנתניהו בבקשה לקדם את החוק במהרה: "ראש הממשלה, צריך לדון אבל אסור למרוח את זה". שר האוצר משה כחלון נעדר מהישיבה, בה לא הגיעו להחלטות אופרטיביות.