גורמים המעורים בגיבוש מתווה גירוש מבקשי המקלט הגיבו היום (שני) למתקפה של שר החינוך נפתלי בנט על המתווה. "בנט תוקף - אבל השרה שקד הייתה מעורה בכל הפרטים בזמן אמת כחלק מתפקידה כשרת המשפטים", אמרו הגורמים.

רוצים ללמוד עוד על סוגיית מבקשי המקלט? האזינו לפרק בנושא בפודקאסט "מיד בהרחבה"

שרת המשפטים איילת שקד מצדה מכחישה כי הייתה שותפה למתווה. "בניגוד לתדרוכים, לא הייתי שותפה להסכם ולא זומנתי לאף ישיבה בנושא אצל רה"מ", מסרה. "לא ידעתי כלל שהמתווה נחתם ואושר. כן ידעתי על הכוונה ועל המגעים. אני מצפה ממי שעמל על המתווה שיקח עליו אחריות. לגופו של עניין, מדינת ישראל לא צריכה להשלים עם השארתם של מסתננים שנכנסו לכאן שלא כחוק . ראוי להביא את ההסכם על כל פרטיו לדיון ואישרור בממשלה".

שר החינוך תקף היום בחריפות את המתווה להוצאת מבקשי המקלט שהציגו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הפנים אריה דרעי: "‏מתן מעמד ל-16,000 מסתננים בישראל יהפוך את ישראל לגן עדן למסתננים".

בנט הגדיר את המתווה ככניעה "לקמפיין השקרי שהופץ בתקשורת בחודשים האחרונים" וקרא לחזור למתווה המקורי: "הוא היה מוסרי וצודק, ויש לפעול על פיו בלבד: פליטים ממקומות סכנה - יקלטו בישראל, מסתנני עבודה - יוחזרו".

בנט: "ישראל תהפוך לגן עדן למסתננים"|צילום: החדשות

לטענתו של שר החינוך במתווה החדש ישראל תקלוט מהגרי עבודה שכלל לא הגישו בקשת מקלט. "בחתימה על הסכם זה אנו מעבירים מסר מסוכן לכל העולם", מסר. "מי שיצליח להסתנן לישראל באופן בלתי חוקי, זוכה בפרס של תושבות כאן או במדינה מערבית".

"זוהי קריאת כיוון למיליוני מהגרי עבודה פוטנציאליים להגיע לישראל", הוסיף בנט. "שיטת ״אקזיט״ חדשה. האמינות של ממשלת ישראל מוטלת כאן על הכף, לצד חובתנו המוסרית כלפי תושבי דרום תל אביב החיים כ'מדינה בתוך מדינה'. אני קורא לראש הממשלה להביא את המתווה לדיון בממשלה ולאישור/דחייה שלה כבר בישיבה הקרובה".

"מתבייש להיות חלק מהממשלה"|צילום: חדשות 2

גם שרת התרבות מירי רגב הביעה דאגה מהמתווה. "אכן נעשו צעדים משמעותיים בנושא בלימת ההסתננות הלא חוקית לישראל, המרכזי שבהם היא החלטתו על הקמת הגדר מול סיני", מסרה רגב. "עם זאת, ההחלטה שפורסמה היום דרמטית ואני בהחלט מודאגת מהוויתור המהיר על פניו, על עקרונות היסוד של מדיניות ההגירה של הממשלה".

ריבלין. הקל בעונש (צילום: פלאש 90 \ Hadas Parush, חדשות)
הנשיא מברך. ארכיון|צילום: פלאש 90 \ Hadas Parush, חדשות

"כידוע לא מדובר בפליטים אלא באנשים שהסתננו באופן לא חוקי", הוסיפה רגב. "לכן ההתדיינות עם נציבות האו"ם לפליטים לטעמי היא לא במקום.
גם התוצאה הסופית על פיה עשרות אלפי מסתננים יישארו בישראל מדאיגה מאוד מבחינת הזהות של המדינה והמרקם החברתי שלה. הם הרי לא יגורו בשיכון ל', רמת אביב או כפר שמריהו אלא בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל ויסבו לה נזקים רבים כפי שקורה עד היום בדרום תל אביב".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו