השרה מירי רגב פעלה במהלך כהונתה כיו"ר ועדת הפנים בכנסת הקודמת כדי לקדם את חופשתו מהכלא של אסיר, שכמה מבני משפחתו הם חברי מרכז בליכוד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני כשלוש שנים שלח בית המשפט המחוזי בתל אביב את דוד מוראידי לעשר שנות מאסר בפועל, זאת לאחר שהורשע בעבירות חמורות של סחר בינלאומי בנשים. בשל אופי העבירות שיוחסו לו ולנוכח שתי חוות דעת שקבעו כי הוא אינו מכיר בחומרת מעשיו או בצער הקורבנות, החליטו בשב"ס שלא להעלותו לוועדת השחרורים כדי לדון בחופשה אפשרית עבורו מהכלא.
למרות האמור, פנתה בשנה שעברה חברת הכנסת מירי רגב, אז בתפקידה כיושבת ראש ועדת הפנים של הכנסת, מספר פעמים למנכ"ל הרשות לשיקום האסיר ולשר הרווחה דאז מאיר כהן. היא ביקשה מהם לחבר חוות דעת נוספת בעניינו של מוראידי ולשקול שנית להעניק לו חופשה מהכלא.
בדיקת הרקע למוטיבציה של רגב לפעול בעניינו של האסיר העלתה מאוחר יותר כי כמה מבני משפחתו של מוראידי הם חברי מרכז ליכוד מסניף טבריה, שחלקם אף התגייסו למענה של רגב פריימריז.
ברשות לשיקום האסיר אכן קיימו בחינה מחודשת של עמדתם, אולם החליטו לבסוף להשאיר את ההחלטה הקודמת על כנה. למרות זאת שוחרר האסיר מהכלא בהוראת ועדת השחרורים במסגרת תכנית שיקום פרטית.
מלשכת השרה מירי רגב נמסר בתגובה: "האסיר דוד מוראידי פנה אל ח"כ מירי רגב במסגרת תפקידה כמבקרת רשמית על מתקני כליאה בישראל, מכוח כהונתה כיו"ר ועדת הפנים וכפי שאסירים אחרים רבים פנו אליה. האסיר הלין כי חרף פניותיו לרשות לשיקום האסיר הן אינן נענות. בעניין זה נעשתה פנייה אל הרשות לשיקום האסיר ושר הרווחה. בעקבות פנייה זו נפגש נציג הרשות עם האסיר, אולם חרף המלצתו השלילית הורתה ועדת השחרורים לשחררו במסגרת תוכנית שיקום פרטית.
"ליו"ר ועדת הפנים אין סמכות ואין אפשרות לקבוע שחרור מוקדם. מגוחך לראות בפנייה אל הרשות לשיקום האסיר על מנת שתקיים את תפקידיה כפעולה לשחרור אסיר. היכרותה עם משפחת האסיר היא כשם שהיא מכירה אלפי אנשים במסגרת פעילותה הציבורית".