תכנית החירום נגד מניעת שכחת ילדים ברכב יוצאת לדרך: היום (רביעי) סוכם כי משרד התחבורה, שר הבריאות ליצמן ויו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ יפעת שאשא-ביטון, יובילו לגיבוש והוצאת תקנה שבתקווה תצמצם את מספר המקרים הטרגיים. ההחלטה התקבלה בתום ישיבה של הוועדה לזכויות הילד יחד עם ועדת המדע והטכנולוגיה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"משרד הבריאות והעומד בראשו, יעקב ליצמן, יובילו תוכנית חירום למניעת שכחת ילדים ברכב", נכתב בהחלטה - בעקבות שורת דיונים. משרד התחבורה התחייב כי בשבועות הקרובים ינוסח מסמך תקינה - שיחייב התקנת מערכת בטיחות בכל כיסא בטיחות לילדים ברכב.
הכוונה היא שהתקנה תחול בשלב הראשון למשך שלוש שנים, כך הדגיש הצוות של משרד התחבורה שאחראי לנושא בתגובה לבקשתה של ח"כ שאשא-ביטון (כולנו). יו"ר ועדת המדע אורי מקלב (יהדות התורה) ושאשא-ביטון התחייבו לקדם את התקינה מול ועדת הכלכלה והממשלה.
"מול הנתונים המזעזעים - עלינו לקחת אחריות על ילדי ישראל ולהתייחס למגפת שכחת ילדים ברכב בפרט, ולהיפגעות ילדים בפרט - כאל עת חירום", אמר השר ליצמן. "זה לא יעלה על הדעת שילדים קטנים, טהורים ויקרים, ימצאו עצמם ללא פתרון מול אזלת יד שניתנת ומחויבת למניעה".
תכנית החירום כוללת גם צעדים חינוכיים: גם במערכת החינוך יתגייסו למיגור התופעה, ובכל מסגרת חינוכית ייבנה מודל לדיווח על אי הגעה של הילד לגן, הן מצד ההורים והן מצד הצוות החינוכי. כמו כן, יופצו חוזרי בטיחות למניעת שכחת ילדים ברכב, של ארגון 'בטרם לבטיחות ילדים', דרך הגנים אל הורי הילדים. כמו כן המועצה לבטיחות בדרכים תצא בקמפיין הסברתי נרחב ברדיו לכל המגזרים.
כבר לפני מספר שבועות הודיע משרד התחבורה כי הקים צוות עבודה מיוחד שפועל כדי לטפל בבעיה. נציג המשרד הודיע כי ההצעה שעלתה להתקנת מכשור התראה אלקטרוני ברכב תאומץ ותקודם בתקנה בהקדם.
בחודשיים האחרונים אירעו חמישה מקרי מוות של פעוטות שנשכחו ברכב על ידי בני משפחותיהם. אף על פי שקיימים בשוק פתרונות בטיחותיים זמינים ולא יקרים במיוחד, ולמרות העובדה שמשרד התחבורה הצהיר כבר לפני שלוש שנים שבכוונתו לקדם התקנת מערכות למניעת שכחת ילדים ברכב, עד כה זה לא התרחש, ורוב ההורים לא עושים זאת מיוזמתם ועל חשבונם.