החוק נתקע מסיבה שלא התבררה, בעיתוי מחשיד: הצעת החוק נגד התעמרות בעובדים הייתה אמורה להיות בשלבים מתקדמים, אך הטיפול בה מעוכב ברגע האחרון לאחר שמשרד הכלכלה - שתמך בהצבעה - חזר בו והוביל לדחיית הדיון. הדבר מתרחש במקביל לערעור המדינה על משפטו של אב הבית לשעבר במעון רה"מ, מני נפתלי, בו נפסקו לו פיצויים על היחס הפוגעני שספג בין השאר גם מרעיית ראש הממשלה שרה נתניהו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מדובר בהצעת חוק של ח"כ מרב מיכאלי, יו"ר סיעת המחנה הציוני - הצעה שזוכה לתמיכה גם בקואליציה. עד לאחרונה גם משרד הכלכלה תמך בהצעה ומיכאלי הייתה קרובה לסיכום מלא על הנוסח עם משרד המשפטים, עד שהנושא הפך ל"תפוח אדמה לוהט".
חוק דומה קיים במדינות מערביות רבות: לצורך גיבוש הצעת החוק מיכאלי הסתמכה על עבודת מחקר של משרד הכלכלה כבסיס הנתונים: על פי נוסח החוק, אחריות אישית תוטל על המתעמר עצמו.
במשפטו של מני נפתלי נגד נתניהו השופטת דיתה פרוז'ינין נשענה רבות על הצעת החוק החשובה הזו והזכירה אותה. כעת המדינה מערערת על משפט מני נפתלי, בערעור שנשען על הבסיס המשפטי ולא העובדתי. השבוע התקבלה הודעה שהוועדה שתדון בהצעת החוק בוטלה כי משרד הכלכלה חזר בו - מסיבה שלא ידועה.
לפני למעלה משנה אישרה ועדת השרים את הצעת החוק, עליה חתמו עד אז 38 חברי כנסת מכל הסיעות. מיכאלי אמרה אז: "התעמרות בעבודה היא מסוג הדברים האלה שכולם וכולן יודעות ויודעים מה זה אבל עד עכשיו לא ידעו איך לקרוא לזה ומה לעשות נגד זה. אז עכשיו יש הצעת חוק שנותנת לתופעה הרחבה והחמורה הזאת שם ואומרת בבירור: לא יתעמר אדם בזולתו במסגרת עבודה"