"הדור הצעיר לא מתעניין בפוליטיקה" - זה משפט שנאמר כמעט בכל דור ודור, אבל למרות שהדור הצעיר באמת לא כל כך מתעניין בפוליטיקה, בבחירות הקרובות לרשויות המקומיות אפשר למצוא לא מעט צעירים, בני פחות מ-30, שמתמודדים על מקום במועצת העיר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אנחנו באמת דור שצריך להיות שם", אומר אדיר שוורץ שמתמודד על מקום במועצת ירושלים מטעם רשימת "התעוררות". וכיאה למתמודד צעיר, אחת הבעיות לדעתו בהן צריך לטפל קשורה לפער בשכר במשרות סטודנטים בין ירושלים למרכז: "בזמן שמלצר בתל אביב מרוויח 100 ש"ח לשעה, פה בירושלים הוא מרוויח 35".
ענת ריידר מרמת גן הייתה יו"ר מועצת התלמידים בתיכון שלה רק לפני 5 שנים - היום היא מתמודדת למועצת העיר רמת גן: "לאט לאט כשיצאתי מהתיכון הגעתי לבעיות קצת יותר גדולות. למשל, יש לנו בעיר מרכז צעירים אחד למרות שהצעירים הם 33% מהאוכלוסיה בעיר".
במקרה של אור גרינפלד ממודיעין, הכל התחיל בכלל מבדיחה בבחירות לעירייה לפני חמש שנים: חבריו השיקו קמפיין אינטרנט המריץ אותו לראשות העיר. אור, כיום בן 26, לקח את הבדיחה ברצינות, הקים את תנועת "אנחנו הצעירים" והחל לפעול למען הדור שנשכח במודיעין.
"אנחנו לא משתמשים בסיסמאות של 'להחזיר את הצעירים לעיר', או 'למנוע מהצעירים לברוח'", מספר גרינפלד. "יש פה צעירים תמיד, והרבה - כעמט 16 אלף צעירים במודיעין".
בפורום "צעירים עושים שינוי", המועמדים השונים לרשויות המקומיות מבינים שכדי למשוך את הנוער להצביע לא מספיק להשתמש רק ברשתות החברתיות והם יוצאים לעבודת שטח מרובה.
"'פוליטקאי' הפכה להיות מילת גנאי בעשורים האחרונים", מספר ישראל זרי, ראש רשימת "רמת גני" המתמודדת בבחירות לעיריית רמת גן. "יכול להיות שהיא גם הרוויחה את זה ביושר, אבל אני חושב שאנשים כמונו כן יכולים להחזיר את הכבוד".